Yliopisto rohkaisee ilmiantamaan perinteisen avioliiton kannattajat

 

Avioliittokäsityksen vuoksi voi joutua kurinpitomenettelyjen kohteeksi amerikkalaisessa yliopistossa. Kuva: sxc.hu

Marquetten yliopiston työntekijät velvoitetaan koulutukseen, jossa heidät opetetaan ilmiantamaan ne kollegat, jotka pitävät avioliittoa miehen ja naisen välisenä. Ilmiannossa ei ole merkitystä sillä, onko mielipiteensä ilmaissut yrittänyt loukata jotakuta – riittää, että joku on kuullut henkilön ilmaisevan vakaumuksensa asiassa.

Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltiossa Marquetten yliopisto on määrännyt työntekijänsä käymään läpi koulutuksen, jossa heidät opetetaan ilmiantamaan työtoverinsa, mikäli saavat heidät kiinni avioliiton pitämisestä ainoastaan miehen ja naisen välisenä liittona.

Koulutus heijastelee Yhdysvaltain liittovaltion vuonna 2012 tekemiä päätöksiä, joiden mukaan esimerkiksi työelämän sovelluksissa on laitonta pitäytyä siihen, että avioliitto olisi vain miehen ja naisen välinen.

Marquetten yliopiston mukaan ilmiantoa tehtäessä ei myöskään ole merkitystä sillä, onko perinteisen avioliittokäsityksen kannattaja yrittänyt loukata ketään. Kurinpitomenettelyyn ryhtymiseen riittää se, että kyseisen vakaumuksen ilmaisee ääneen ja joku sen kuulee.

Marquetten yliopisto on aiemmin syksyllä ollut uutisotsikoissa sen jälkeen, kun eräs sen opettaja oli kieltänyt oppilastaan keskustelemasta etiikan oppitunnilla miehen ja naisen välisen avioliiton eettisestä perustasta. Oppilasta oli kehotettu poistumaan kurssilta, mikäli hän ei hyväksyisi kieltoa.

Marquetten yliopisto on virallisesti roomalaiskatolinen jesuiittayliopisto. Asiasta uutisoi Catholic News Agency.