Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Yle: Poliisi otti kiinni ryhmän naispappeuden kannattajia Vatikaanissa

 

KUVA: Wikimedia Commons

Poliisi on ottanut kiinni ryhmän katolilaisia, jotka yrittivät toimittaa paaville vetoomuksen naispappeuden sallimiseksi. Ryhmä on kerännyt naispappeuden sallimista roomalaiskatolisessa kirkossa vaativaan vetoomukseen 15 000 allekirjoitusta.

Ylen uutisten mukaan Yhdysvaltalaisen katolisen papin, isä Roy Bourgeoisin johtamassa joukkiossa oli mukana papiksi pukeutuneita naisia. Bourgeois ja kaksi mielenosoittajaa otettiin kiinni, kun he eivät suostuneet luopumaan kantamistaan kylteistä.

Poliisin mukaan muun muassa ”Jumala kutsuu naisia papeiksi” -kyltillä varustautunut ryhmä syyllistyi laittoman mielenosoituksen järjestämiseen. Kiinniotetut vapautettiin myöhemmin.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Jos pappiskutsumus on Jumalan lahja, niin kuinka miehet voivat sanoa Jumalalta saamansa kutsumuksen olevan aito, mutta naisten saaman pappiskutsumuksen ei, Bourgeois kummastelee Vatikaanille kirjoittamassaan avoimessa kirjeessä.

Paavi Benedictus XVI on sanonut, ettei hän aio sallia naispappeutta. Katolisen kirkon mukaan Jeesuskin valitsi opetuslapsikseen pelkästään miehiä. Naispappeuden kannattajien mukaan Jeesus noudatti vain aikansa tapoja.

Katolisia naispappeja on tällä hetkellä reilut 100. He ovat saaneet vihkimyksenä kirkkolain mukaan laittomasti. Vatikaani on vastannut vihkimysten määrän kasvuun määräämällä niihin osallistuneet automaattisesti ekskommunikaation, joka tarkoittaa ehtoollisyhteyden katkaisemista ja kieltoa osallistua kaikkiin liturgisiin toimituksiin.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie