Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Yksi kuollut ja kymmenen loukkaantunut koululuokkaan tehdyssä iskussa – ”seurakunnan työntekijät ovat valmiudessa”

 

Itä-Suomen poliisi hälytettiin Kuopiossa kauppakeskus Hermaniin nopeasti Savon ammattiopiston tiloissa tehdyn väkivaltaiskun jälkeen. LEHTIKUVA / JAAKKO VESTERINEN

Kuopiossa on tapahtunut vakava väkivallanteko, jossa hyökkääjä iski kauppakeskus Hermanissa sijaitsevaan ammattiopiston koululuokkaan. Seurakuntien kriisiryhmä on hälytetty valmiuteen.

Itä-Suomen poliisin mukaan yksi henkilö on kuollut ja kymmenen loukkaantunut väkivallanteon seurauksena. Ainakin kahden loukkaantuneen tila on vakava.

Silminnäkijöiden mukaan tekijä käytti iskussaan välineenä miekkaa. Poliisi kertoo vanginneensa tekijän ja käyttäneen kiinniotossa ampuma-asetta. Epäilty tekijä on loukkaantunut kiinniotossa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Kuopion evankelis-luterilaisten seurakuntien viestintäpäällikkö Minna Siikaniva kertoo, että kaikille alueen seurakuntien työntekijöille on tiedotettu tilanteesta välittömästi.

Kuopion seurakuntien kriisiryhmä on valmiudessa ja seurakuntien oppilaitospappi on Hermannin ostoskeskuksessa sijaitsevassa Savon ammattiopistossa.

– Seuraamme tilannetta ja teemme toimenpiteitä sen mukaan. Oppilaitospastorimme Panu Pohjolainen on paikan päällä ja teemme yhteistyötä kaupungin kanssa. Kirkon keskusteluapu on se, mitä nyt tarjoamme, kertoi viestintäpäällikkö Minna Siikaniva Radio Dein Toivon Päivä -iltapäivälähetyksen haastattelussa.

Kuopion seurakuntien kriisiviestintätyöryhmä on hälytetty täyteen valmiuteen.

– Kaikki olemme järkyttyneitä, mutta seurakunnan työntekijät ovat valmiudessa.

Edellisen kerran Kuopion seurakuntien kriisiryhmää tarvittiin vuosi sitten, kun kaupungissa sattui vakava linja-auto-onnettomuus. Neljä ihmistä kuoli ja 22 loukkaantui, kun linja-auto syöksyi sillalta rautatielle elokuun lopussa.

– Meillä on tähän työhän vuoden takaa esimerkkitapaus, joten uutta tämä ei ole, vaikkakin erittäin valitettavaa ja järkyttävää.

Kirkon keskusteluavun yhteystiedot