Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Yhteisvastuugolf kerää varoja Haitille

 

Viime vuoden Yhteisvastuugolfissa taitojaan esitteli myös kansanedustaja Antti Lindtman. Kuva: Kirkon kuvapankki/ Markku Mattila

Tänä vuonna jo neljättä kertaa järjestettävä Yhteisvastuugolf kerää lajista innostuneita pelaajia tukemaan syrjäytyneitä ja köyhiä niin Suomessa kuin Haitissakin.

Keimola Golfissa Vantaalla pelataan jälleen maanantaina 25.5.2015 Yhteisvastuugolf. Tapahtuma järjestetään Keimolassa nyt neljännen kerran. Yhteisvastuugolfissa yritykset ja yhteisöt voivat haastaa toisiaan leikkimielisesti hyvän asian puolesta. Viime vuonna mukana oli 52 pelaajaa. Tämän vuoden pelipäivään ehtii vielä mukaan!

Auttamisen iloa

Merimieseläkekassan toimitusjohtaja Kari Välimäki on tulossa pelaamaan Yhteisvastuugolfia kolmatta kertaa. Hän on harrastanut golfaamista parikymmentä vuotta.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

– Golf tarjoaa kerrallaan nelisen tuntia liikuntaa, hyvää seuraa ja kauniita kenttiä. Pelimatkoilla on mukavaa tutustua paikalliseen elämänmuotoon ja luontoon. Vantaan Yhteisvastuugolfissa yhdistyy mukavasti hyvä tarkoitus ja oma harrastus, Välimäki kertoo.

– Kokosin Merimieseläkekassan yhteisvastuugolfjoukkueen pari vuotta sitten aloitettuani tämän organisaation johdossa. Tänä vuonna meiltä on tulossa kahden hengen joukkue työpaikalta ja minä pelaan puolisoni kanssa toisena joukkueena. Odotan mukavaa pelipäivää hyvässä seurassa. Yhteisvastuugolfissa tapaa tuttuja edellisestä työstä, ja siellä syntyy myös uusia yhteyksiä.

– Ihan itseä vastaan lähden rennosti pelaamaan. Golf opettaa nöyryyttä, mikä on vähän vaikeaa pohjalaiselle luonteelle, Välimäki naurahtaa.

Arkienkeleinä

Yhteisvastuugolfin järjestää Vantaankosken seurakunta. Yhteisvastuugolfin isän, kirkkoherra Hannu Pöntisen mielestä tapahtuma tarjoaa yrityksille hyvän tavan osallistua keräykseen ja toteuttaa yhteiskuntavastuutaan. Yritysten ohella Yhteisvastuugolfiin voivat osallistua myös yksityishenkilöt.

Tapahtuman tuotto lahjoitetaan Yhteisvastuukeräykselle, jonka avulla tänä vuonna kehitetään vapaaehtoistoimintaa Suomessa ja edistetään lasten koulunkäyntiä Haitissa. Suurella sydämellä -kampanjan kautta Yhteisvastuu pyrkii ehkäisemään eritoten syrjäytymistä ja köyhyyttä Suomessa. Ympäri Suomen löytyy kymmeniätuhansia syrjäytyneitä nuoria, puhumattakaan yksinäisistä vanhuksista ja työelämästä tippuneista keski-ikäisistä.

Köyhä Haiti koki tammikuussa 2010 valtavan katastrofin, kun pientä saarivaltiota ravisteli voimakas maanjäristys. Heikosti rakennettu infrastruktuuri sekä riittämätön terveydenhuolto ja hygieniavalistus aiheuttavat edelleen kärsineessä valtiossa kurjistumista. Tänä vuonna Yhteisvastuu haluaa taata useammalle haitilaiselle lapselle mahdollisuuden koulunkäyntiin ja siten tien ulos köyhyydestä.