Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Yhteisvastuu keräsi 4,1 miljoonaa euroa

 

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 4 103 080,29 euroa. Varoilla torjutaan ylivelkaantumista Suomessa ja tuetaan pienrahoitustoimintaa Ugandassa.

”Keräyskohde oli hyvin ajankohtainen. Tilastokeskuksen mukaan kotitalouksien velkaantumisaste jatkoi kasvuaan ja lainanotto lähes kaksinkertaistui kuluvan vuoden toisella neljänneksellä verrattuna tammi-maaliskuun tilanteeseen. Monet suomalaiset painivat henkilökohtaisten talousongelmien kanssa. Kävikö nyt niin, että talouden synkät näkymät saivat ihmiset ajattelemaan enemmän omaa selviytymistään kuin vaikeuksissa olevia lähimmäisiään”, Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen pohtii.

Pajunen korostaa, että yhteisvastuun tehtävä on nostaa esiin yhteiskunnan epäkohdista kumpuavaa hätää. Hän toteaa, ettei jatkossakaan valita vain helppoja keräyskohteita. Vuonna 2011 Yhteisvastuu keräsi reilut 4,38 miljoonaa euroa yksinäisille nuorille.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Suomessa Takuu-Säätiö käynnistää saamallaan tuotto-osuudella uudenlaisen pienluottohankkeen. Taloudellisessa ahdingossa oleville ihmisille myönnetään matalakorkoisia pienlainoja, joiden avulla he voivat saada elämänsä ja taloutensa uudelleen hallintaan. Lisäksi lainansaajia valmennetaan taloudenhallinnan perustaidoissa, jotta pienilläkin tuloilla tulisi jatkossa paremmin toimeen.

Ugandassa Yhteisvastuu tukee kyläyhteisöjen säästö- ja lainaryhmiä, joiden jäsenille opetetaan taloudenhallinnan ja itsenäisen toimeentulon hankkimisen perustaitoja. Lisäksi he saavat henkistä tukea traumaattisen menneisyyden käsittelyyn sekä koulutusta yrittäjyys-, ammatti- ja kansalaistaidoissa.

Keräystilitys luovutettiin tänään keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyön ja katastrofiavun (60 %), Takuu-Säätiön (20 %), Kirkon diakoniarahaston ja hiippakuntien (10 %) sekä seurakuntien diakoniatyön (10 %) kesken. Keräystulokset seurakunnittain löytyvät osoitteesta www.yhteisvastuu.fi.