Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Yhteinen sanoma Mikkelissä: Toivoa on!

 

Pekka Simojoki ja Ilkka Puhakka maalasivat yhdessä kuulijoiden eteen kuvaa Vapahtajastamme Jeesuksesta; kuva: Toivoa on! -Mikkelimissio 2018, Anne Hytönen

Mikkelimissio järjestettiin toista kertaa Mikkelissä. Kaupungissa näkynyt tapahtuma kutsui ihmisiä evankeliumin kuuloon Mikkelin tuomiokirkkoon. Tapahtuma järjestettiin laajapohjaisesti seurakuntien yhteistyönä.

”On auttajamme ainoa, Hän on Kuninkaamme. Hän on kuolemankin voittaja, Jeesus, halleluja!” kajahti raikkaasti Mikkelin tuomiokirkossa lokakuisena viikonloppuna 20. – 21.10.2018. Missiokuoron ja -bändin rohkaisevat laulut kaikuivat paikkakunnan seurakuntien yhteisessä Toivoa on! -Mikkelimissiossa. Viikonlopun puhujaksi oli kutsuttu evankelista Ilkka Puhakka ja vuoroin hänen kanssaan sanomaa säesti gospelmuusikko Pekka Simojoki. Puheet tulkattiin myös arabiaksi ja farsiksi.

Lauantai-illassa vieraili muslimiperheessä kasvanut ja islaminuskoa opiskellut mies, joka kertoi vaikuttavalla tavalla, mitä Kristus on tehnyt hänen elämässään. Kysymykset kuoleman jälkeisestä tilasta sekä Jumalan rakkaudesta saivat elämää muuttavan vastauksen, kun tämä nuori mies kuuli kehotuksen rukoilla, nimenomaan Jeesuksen nimessä, erään menehtyneen sukulaisensa puolesta, ja tämä nousi kuolleista.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Pekka Simojoki kertoi pysäyttävästä keskustelustaan erään Israelissa toimivan baptistipastorin kanssa, joka elää kuolemanuhan alla. Pastori ei vaikene, vaan julistaa evankeliumia, sillä ihmisten täytyy saada kuulla totuus Jeesuksesta. ”Tässä maassa me olemme vapaita uskomaan, me olemme vapaita puhumaan – ja me olemme hiljaa. Korotetaan äänemme!” jäivät Pekan sanat kaikumaan kirkkosaliin.

Ilkka Puhakka johdatti sunnuntai-illan yleisön elävästi Raamatun äärelle niiden paikalle, jotka oikeasti olivat kuulemassa Jeesusta tämän puhuessa kansalle. Ihmiset olivat hämmästyneitä, miten Jeesus opetti toisin kuin mihin tuhansia uskonnollisia käskyjä opettavat ohjasivat. ”Kun Jeesus puhui, hän puhui jotain sellaista, että ihminen, joka ei täyttänyt mittoja, herkistyi kuuntelemaan.”  Ilkka avasi Jeesuksen sanojen merkitystä latinalaisen käännöksen sanoin: ”Jos sinun sielusi on niin haavoitettu, niin rikki, että olet kuin särkynyt astia – ’tulkaa minun luokseni, minä kokoan teidät uudelleen.’”

Yhdessä tekeminen ja rukous rakentavat mission

Monet vapaaehtoiset palvelivat Toivoa on! -Mikkelimission valmisteluissa ja kirkkoilloissa eri tehtävissä. Moni mikkeliläinen liikkuessaan ostoskeskuksissa sai kutsun missiotapahtumiin innokkailta missioleipästen jakajilta. Moni tuli kirkossa ottamaan vastaan rukouspalvelua alttarille tai kirjoitti rukouspyynnön esirukousryhmälle, ja lapset viihtyivät heille järjestetyssä puuhapisteessä kirkon kryptassa. Viikonlopun kävijämäärä ylsi lähes 1140 kuulijaan, jotka saapuivat rohkaistumaan toivontäyteisen ilosanoman äärelle.

Toivoa on -Mikkelimissio on järjestetty kaksi kertaa, lokakuussa 2017 viikon mittaisena ja nyt viikonlopun pituisena. Yhteistyössä ovat Mikkelin Helluntaiseurakunta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta, Mikkelin Vapaaseurakunta, Pelastusarmeijan Mikkelin osasto ja Temppeliseurakunta. Yhteiset työryhmät ovat antaneet ratkaisevan työpanoksensa yhteisen näyn toteutumiseksi. Missioiltoja on valmisteltu myös seurakuntien yhteisillä rukous-, valmennus- ja muilla tapahtumilla.