Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Yhdysvaltojen pahin joukkoampuminen herätti kristityt rukoilemaan

 

Yökerho Pulse vuonna 2006. Kuva: Wikipedia Commons

Orlandossa surmattiin 50 ihmistä ja yli 50 haavoittui homoklubin joukkoampumisessa 12.6. Muun muassa The Gospel Coalition vetosi kristittyjä rukoilemaan.

Yhdysvaltojen verisimmässä joukkoampumisessa myös ampuja, 29-vuotias Omar Saddiqui Mateen, kuoli, kun poliisin erikoisyksikkö hyökkäsi yökerhoon.

Vartijana työskennelleen Omar Mateen perhe oli afganistanilainen, mutta mies oli syntynyt ja kasvanut Yhdysvaloissa. Uutiskanava NCC Newsin haastattelussa hänen isänsä sanoi, että teolla ei ollut mitään tekemistä islamin kanssa. Pikemminkin hän arveli teon motiiviksi vihan homoja kohtaan, sillä Mateen oli reagoinut voimakkaasti nähdessään kahden miehen suutelevan toisiaan Miamissa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Sen sijaan kristityksi kääntynyt ex-muslimi Nabeel Qureshi kirjoitti Ravi Zacarias International Ministries -sivustolla 12. kesäkuuta, että Yhdysvaltojen pahimman joukkoampumisen takana oli muslimi, joka oli vannonut uskollisuuttaan Isikselle. Qureshi ennustaa, että ääripään näkemykset tulevat hallitsemaan uutisen jälkipuintia. Toiset muistuttavat, että islam on rauhan uskonto, eikä Mateen teoilla ollut mitään tekemistä uskonnon kanssa. Toiset taas arvioivat, että islam on väkivaltainen ja kaikkia muslimeja on tämän vuoksi pidettävä uhkana.

Virginian moni-ilmeisessä muslimiyhteisössä kasvanut Qureshi huomauttaa, että suurin osa muslimeista ei ikinä ampuisi muita ihmisiä. Samalla hän painottaa, että ne, jotka sivuuttavat islamin opetuksen jihadin todellisesta tarkoituksesta, vaarantavat hänen kotimaansa.

Kristillinen media on kutsunut kristikansaa osoittamaan myötätuntoa iskun uhreille ja heidän läheisilleen. The Gospel Coalition ja Christianity Today vetosivat jokaista kristittyä ennen kaikkea rukoilemaan, sillä kuten jälkimmäisen toimittaja Mark Galli kirjoittaa (12.6.), kyse on hengellisestä taistelusta. The Gospel Coalition muistutti, että kauhistuttavien uutisten jälkeen on hyvä pysähtyä Jumalan eteen sen sijaan, että hakeutuisimme sosiaaliseen mediaan kauhistelemaan tapahtunutta.

 
Kylvaja artikkelibanneri

Aiheet