IK-opisto Yläb. 21.11.-4.12.

Yhdysvaltain kristityt johtajat tuomitsevat mellakoinnin kongressitalolla vaarallisena demokratialle

 

Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsenet ja senaattorit rukoilivat senaattori Chaplain Barry Blackin johdolla sen jälkeen, kun Joe Bidenin vaalivoitto oli vahvistettu. Kuvakaappaus videosta.

Evankeliset johtajat ovat tuominneet loppiaisena Yhdysvaltain kongressitalolla puhjenneet väkivaltaisuudet. Sekä Trumpin tukijat että kritisoijat ovat tuominneet väkivallan ja rukoilleet rauhan ja turvallisuuden puolesta.

Yhdysvaltain kongressissa Washingtonissa alkoi keskiviikkona 6. tammikuuta klo 20 Suomen aikaa edustajainhuoneen jäsenten ja senaattoreiden yhteinen kokous, jossa oli tarkoitus vahvistaa Joe Bidenin valinta presidentiksi. Kokouksen vielä ollessa kesken tilanne muuttui uhkaavaksi, kun Trumpin kannattajat tunkeutuivat väkivalloin kongressitalon Capitoliin. Istunto jouduttiin keskeyttämään ja kongressin edustajat evakuoimaan. Vasta tunteja myöhemmin tilanteen rauhoituttua, kokousta päästiin jatkamaan. Kongressin edustajat vahvistivat puheenjohtajana toimineen varapresidentti Mike Pencen johdolla Joe Bidenin vaalivoitto.

Kun Joe Bidenin vaalivoitto oli vahvistetttu, edustajainhuoneen jäsenet ja senaattorit hiljentyivät yhteiseen rukoukseen Barry Blackin johdolla. Black muistutti voimallisessa rukouksessa sanojen merkityksestä, kuinka kielen vallassa on elämä ja kuolema.  Black rukoili: ”Herra olet muistuttanut meitä, kuinka meidän pitää nähdä toisissamme meitä yhdistävä ihmisyys, joka heijastaa sinun kuvaasi.” Rukouksessa muistutettiin myös perustuslain suojelemisen ja puolustamisen tärkeyttä.

Perheniemi neliöb. 21.11.-4.12. MJa

Evankeliset johtajat, niin Trumpin tukijat kuin kritisoijat, ovat yhtenä rintamana tuominneet kaoottiset mellakoinnit ”tasavallalle vaarallisina”.  Pastori Rick Warren kutsui hyökkäystä kotimaiseksi terrorismiksi kun taas babtistijohtaja Russel Moore tuomitsi hyökkäykset moraalittomina, vaarallisina ja anteeksiantamattomina. Aiheesta uutisoi Christianity Today.

Greg Laurie, joka on useasti vieraillut Valkoisessa Talossa rukoilemassa Trumpin puolesta ehdotti Twitterissä: ”Rukoiletko – demokraatti & republikaani – kanssani Amerikan puolesta?”. ”Rukoillaan rauhaa kaduille, suojaa ja viisautta johtajille.”

Moni aikaisemmin presidenttiä tukenut evankelinen johtaja on pitänyt Trumpia vastuullisena sekasortoon.

Tekstiä editoitu 8.1. klo 12. Barry Blackin ja Rick Warrenin nimet korjattu.

 
Kalenterivuosi 2023 – Lähdemedia