Yhdysvalloista mallia saanut Suomen Kansallinen Rukousaamiainen järjestetään viidettä kertaa

kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna on tämän vuoden Suomen Kansallisen Rukousaamiaisen pääpuhuja. Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

Kansanedustajien koolle kutsuma kutsuvierastilaisuus Suomen Kansallinen Rukousaamiainen järjestetään 7.3.2019. Tilaisuuden teemana on ”Luottamus tulevaisuuteen – vastuu luomakunnasta”.

Rukousaamiaisen pääpuhujana on kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna.

Rukousaamiaisen jälkeen on arvoseminaari, jonka aiheena on ”Vastuu luomakunnasta”. Seminaarin keskiössä on erityisesti globaalin ilmastonmuutoksen torjunta ja kehittyvien maiden elinolosuhteiden parantaminen hiilinielujen vahvistamisen kautta. Kansainvälisen näkökulman tuo sveitsiläisen Green Ethiopia –järjestön toiminta Afrikassa.

PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan

Arvoseminaarissa puhuvat FT Eija-Riitta Korhola, MMT Veli Pohjonen, Green Ethiopia –järjestön edustaja Ljerka Pfister ja TkT Olli Niemi.

Tilaisuuden moderaattorina toimii yliopettaja, TkT Sauli Ahvenjärvi.

Kansallinen rukousaamiainen on järjestetty Suomessa vuodesta 2015. Tilaisuus on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kutsuvierastilaisuus. Osallistujien joukossa on politiikan, liike-elämän ja hengellisen elämän vaikuttajia. Tänä vuonna osallistumisensa on varmistanut yli 120 vierasta, joista runsaat 20 on ulkomaalaisia.

Rukousaamiaiset ovat kansainvälinen liike. Ensimmäinen Kansallinen Rukousaamiainen järjestettiin Yhdysvalloissa vuonna 1953, ja siitä eteenpäin vuosittain. Kokoonkutsujana siellä on aina Yhdysvaltojen senaatin ja kongressin edustajien toimikunta. Yhtenä puhujana on aina istuva presidentti. Nykyään rukousaamiaisia järjestetään yli 70 parlamentissa eri puolilla maailmaa, myös naapurimaissamme Venäjällä ja Virossa. Rukousaamiainen järjestetään myös EU:n parlamentissa.

PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan