Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Yhdysvalloissa osa yliopistoista rikkoo sananvapautta

 

Kuva: pixabay/stevensokulski

Owen Strachan kirjoittaa artikkelissaan, että monet yhdysvaltalaiset yliopistot luovat vihamielisyyttä erilaisia näkemyksiä kohtaan. Yleensä kristityt joutuvat tämän vihamielisyyden kohteeksi.

Strachanin mukaan joissain yliopistoissa sanan- ja uskonnonvapaus kärsivät. Hän kertoo artikkelissaan tapauksista, joissa puhuja on tuntenut itsensä uhatuksi yhdysvaltalaisissa yliopistoissa. Ensimmäinen esimerkki on David Horowitz, joka vieraili Pohjois-Carolinan yliopistossa Chapel Hillissä. Hän puolsi puheessaan Israelia ja kritisoi kampuksen vasemmistolaisuutta. Hänen vierailunsa herätti herjaavan kampanjan Twitterissä (#NotSafeUNC).

Toinen tapaus sattui Oberlin yliopistossa. Christina Hoff Sommers puhui siellä ”raiskauskulttuurista” sanoen, että tarvitsisimme lisää faktoja ongelman ratkaisuun. Suurin osa Sommersin saamasta palautteesta oli vihamieleistä ja jopa uhkaavaa.

KRS Krito 10.-23.6.

Lista kertoo pahimmat sananvapauden rikkojat

The Foundation for Individual Rights in Education (FIRE) julkaisi listan yliopistoista, jotka ovat sananvapauden pahimpia rikkojia. Top 10 -listalta löytyvät Brandeis University, California State University-Fullerton, Chicago State University, Georgetown University, Kansas Board of Regents, Marquette University, Modesto Junior College, U.S. Department’s of Education and Justice, University of Illinois at Urbana-Champaign, ja University of Iowa.

Esimerkiksi Marquatten yliopisto erotti professorin, koska hän kritisoi jatko-opinto-ohjaajaa, joka kielsi opiskelijoita ilmaisemasta tukeaan perinteistä avioliittoa kohtaan.

FIRE:n johtaja Greg Lukianoff kommentoi, että yliopistojen hallinto vaimentaa opiskelijoiden ja heidän professoreidensa äänet liian usein. ”Kun sitä tapahtuu, FIRE tulee paikalle ojentamaan näitä sensoreita.”