Yhä useampi oppilas opiskelee uskonnon sijaan elämänkatsomustietoa Helsingissä

Kuva: gpointstudio/iStock

Helsingin peruskouluissa elämänkatsomustiedon opetukseen osallistuvien oppilaiden määrä on kasvanut viime vuosina tuhansilla, kertoo Helsingin Sanomat.

Vuonna 2010 elämänkatsomustietoa opiskeli noin 4 000 oppilasta. Viime vuonna (2016) ainetta opiskeli yli 7 000 oppilasta. Tämä tarkoittaa, että Helsingin kaupungin peruskoulujen oppilaista joka viides opiskeli viime lukuvuonna elämänkatsomustietoa. Helsingin Sanomien mukaan vuonna 2010 oli vielä muutama koulu, joissa ei ollut yhtään et-oppilasta. Nykyään sellaisia kouluja ei enää ole.

Et-oppilaiden määrät ovat kasvaneet erityisesti alemmilla luokilla.

SEKL perheleiri

– Alimmilla luokilla et-oppilaiden suhteelliset osuudet ovat suurimpia. Meillä koko koulun oppilaista reilu kymmenen prosenttia opiskelee elämänkatsomustietoa. Alimmilla luokilla osuus on 20 prosentin hujakoilla, kertoo Malmin peruskoulun rehtori Tomi Ojanen HS:lle.

Peruskoulujen oppilasmäärä on Helsingissä kasvanut noin 3 000 oppilaalla tarkastelujakson aikana. Luvuissa ei ole mukana Helsingissä toimivien yksityisten ja valtion koulujen oppilaat.

Koko oppilasmäärään suhteutettuna et-oppilaita on eniten Suomenlinnan ala-asteella, Kallion ala-asteen koulussa ja Ressun peruskoulussa. Kärkikymmeniköstä löytyy myös esimerkiksi Arabian peruskoulu.

– Et-oppilaiden määrä kulkee käsi kädessä alueella kirkkoon kuuluvien määrän kanssa. Arabian peruskoulu sijaitsee Paavalin seurakunnan alueella, jossa kirkkoon kuulumisen prosentti on perinteisesti ollut alhainen, perusopetuksen aluepäällikkö Taina Tervonen toteaa.

 

 

SEKL perheleiri