Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Willow Creek -seurakunnan vanhimmisto ja johtava pastori erosivat tehtävistään

 

Global Leadership Summit (GLS) -johtajuuskonferenssin avajaisissa keskiviikkoiltana GLS-järjestön toiminnanjohtaja Tom De Vries pyysi julkisesti anteeksi niiltä naisilta, jotka ovat kertoneet Bill Hybelsin tekojen aiheuttamasta kivusta. 

GLS:n toiminnanjohtaja Tom De Vries mainitsi joitakin naisia nimeltä: Nancy Beach, Vonda Dyer, Nancy Ortberg ja Leanne Mellado. Hän kertoi myös olleensa henkilökohtaisesti yhteydessä useisiin heistä ja pyysi anteeksi myös sitä, ettei heitä alusta asti uskottu. 

Avajaisjuhlan jälkeen Willow Creek -seurakunnalla oli niin sanottu ”perhekokous”. Myös seurakunnan vanhimmisto pyysi anteeksi seurakunnalta ja myönsi, että vanhimmiston jäsenten näkökykyyn on vaikuttanut luja luottamus Bill Hybelsiin. Siksi he ovat tehneet matkan varrella paljon virheitä. 

SEKL neliöb. 13.-16.6.

Myös vanhimmisto esitti anteeksipyyntönsä naisille, jotka ovat tuoneet asiat esille. Vanhimmisto ilmoitti eroavansa tehtävästään vuoden loppuun mennessä, ja ensimmäiset jäsenet eroavat jo 15.8.

Molemmat Hybelsin seuraajat jättivät tehtävänsä

Heather Larson on palvellut Steve Carterin rinnalla seurakunnan toisena johtavana pastorina Hybelsin jälkeen. Steve Carter erosi tehtäväsään muutamaa päivää aikaisemmin. Larson koki, että nyt on myös hänen aikansa irtisanoutua tehtävästä, koska seurakunta tarvitsee uuden alun. 

– Jumala on ollut tämän seurakunnan pää alusta asti ja luotan siihen, että hän johtaa seurakuntaamme jatkossakin, Larson vakuuttaa.

– Bill Hybelsia kohtaan esitetyt syytökset ovat vakavia, ja GLS:lle oli tarpeen, että vanhimmisto ja Tom De Vries esittivät anteeksipyynnön naisille. 

– Kun nöyrästi pyydetään anteeksi ja myönnetään, että on tehty jotakin väärin, on mahdollista aloittaa uusi luku puhtaalta sivulta. Uskon sydämestäni, että tämä voi olla myös uusi alku GLS:lle, kommentoi kokouksessa paikalla ollut GLS Suomen puheenjohtaja Markus Österlund.

Uusi alku GLS:lle

Suomessakin tunnettu GLS-johtajuuskoulutus on syntynyt Willow Creek -seurakunnassa Bill Hybelsin näyn pohjalta. Maaliskuun lopussa julkisuuteen nousi syytöksiä Bill Hybelsia kohtaan. Niiden seurauksena hän siirtyi aiottua aikaisemmin eläkkeelle seurakunnan johtavan pastorin tehtävästä ja jätti vastuunsa GLS:ssä.

Jo vuodesta 2006 lähtien GLS-konferensseja on järjestetty myös Suomessa.

– Olemme alusta asti luottaneet konferenssin laatuun ja uskomme, että Jumala käyttää tätä työkalua maailmanlaajuisen seurakuntansa vahvistamiseksi, jotta evankeliumi leviäisi kaikkialle, Österlund sanoo.

GLS Suomen työtä johtaa kansallinen ohjausryhmä. Se koostuu johtajista, jotka tulevat eri taustoista: seurakunnista, yrityksistä ja kolmannelta sektorilta. 

– Jatkamme nöyrästi työtä paremman johtajuuden hyväksi alkuperäisen näyn pohjalta. Uskomme, että johtajuuden kehittäminen on edelleen tärkeää. Myös tämä tapaus osoittaa sen. Jatkamme työtä, jonka Jumala on meille uskonut, koska maailma tarvitsee sitä, Österlund vakuuttaa.