Wille Riekkinen ihmettelee ortodoksien ja Luther-säätiön yhteistyötä

 

Kuopion piispa Wille Riekkinen. KUVA: Wikipedia Common

Luther-säätiö on etsiytynyt yhteistyöhön ortodoksisen kirkon kanssa, koska luterilainen kirkko on sulkenut siltä ovensa, kerrotaan Ylen uutisissa. Ortodoksit ovat tarjonneet Luther-säätiölle tiloja jumalanpalveluksiin ja jopa pappisvihkimyksiin. Hämmennystä on herättänyt se, että luterilaisessa kirkossa ollaan valmiita antamaan tiloja ennemmin muslimeille kuin säätiöläisille.

Esimerkiksi Joensuussa ja Kiteellä säätiö toimii ortodoksien tiloissa.

– Meille riittää se, että he ovat toisen kansankirkon jäseniä, kommentoi Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo Yle:lle.

Hänen mukaansa kyseessä ei ole ”minkäänlainen kannanotto mihinkään luterilaisen kirkon sisäiseen asiaan”.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Enemmänhän se olisi kannanotto, jos me emme antaisi toisille kristityille meidän tilojamme.

– Suurin osa toimintaamme osallistuvista on Suomen ev.-lut. kirkon jäseniä. Jostain syystä meille ei kuitenkaan haluta antaa tiloja, vaikka me tahdomme sitoutua kirkon uskoon ja oppiin, ihmettelee Kuopiossa messuja toimittava Luther-säätiön pastori Kalle Väätäinen.

Kuopiossa tilat ovat löytyneet paikallisesta adventtikirkosta. Sama käytäntö on jo parillakymmenellä paikkakunnalla ympäri maata.

Piispa Wille Riekkinen ihmettelee ortodoksien yhteistyötä Luther-säätiön kanssa.

– Mitenhän siellä suhtauduttaisiin, jos joku skismaattinen ortodoksiryhmä saisi suojan luterilaisesta kirkosta, hän kyselee.

Naispappeuden vastustajia Riekkinen on kehottanut perustamaan oman kirkon, elleivät he voi hyväksyä luterilaisen kirkon ratkaisua asiassa. Luther-säätiön toimintaa sen esimerkiksi kastaessa lapsia Riekkinen pitää vain pienen joukon häirintänä.

Suomen Luther-säätiö on vuonna 1999 perustettu luterilainen järjestö, jonka pyrkimyksenä on rakentaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisälle jumalanpalvelusyhteisöjä, joissa voi liikkeen oman määrittelyn mukaan ”saada evankeliumin hoitoa sanan saarnassa ja ehtoollisen sakramentissa sekä kokea Jumalan lasten perheyhteyttä”

 

 

Ylen uutinen aiheesta

 
artikkelibanneri Uusi Tie