Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Vuoden pappi kannustaa nuoria pappisuralle

 

Pappisliitto on valinnut vuoden papiksi 2010 Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kappalaisen Malin Lindblomin.
– Rekrytointi on erityisen tärkeää kirkon tulevaisuutta ajatellen. Olen myös seurakuntatyössäni pyrkinyt tukemaan nuoria hakeutumaan kirkon työhön ja antamaan kiinnostuneille tarvittavaa tietoa opiskelusta ja työstä, toteaa Lindblom.

Vuoden pappi on tällä hetkellä virkavapaalla kappalaisen virastaan ja työskentelee Suomen Lähetysseuran lähetystyöntekijänä Jerusalemissa. Valinta julkistettiin Papiston päivien iltajuhlassa Hämeenlinnassa 12.1o.

Valinnan perusteluissa todetaan, että Lindblom on aktiivisesti toiminut nuorten pappien rekrytoinnin puolesta. Lindblom on kirjoittanut kirjan Jag är präst. motivoidakseen nuoria hakeutumaan papin virkaan.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

– Pappisvihkimykseni jälkeen teologian opiskelijat ovat olleet sydämelläni. Olen miettinyt, miten heitä voisi tukea, jotta he uskaltaisivat ottaa pappisvihkimyksen vastaan. Olemme hiippakunnan työryhmässä järjestäneet teologianopiskelijoille toimintaa, joka tukee heidän papiksi kehittymistään ja olemme pyrkineet madaltamaan kynnystä ottaa yhteyttä tuomiokapituliin ja piispaan.

Lindblom on syntynyt Kokkolassa 1975. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Åbo Akademista 1999. Papiksi hänet vihittiin vuonna 2000 Porvoossa. Hän on työskennellyt Vantaan ja Kirkkonummen ruotsalaisissa seurakunnissa vuosina 2000-2009. Vuonna 2009 hänet valittiin kappalaiseksi Sundomin kappeliseurakuntaan, joka on osa Vaasan ruotsalaista seurakuntaa.

Lindblom on perheineen lähetystyössä Jerusalemissa alustavasti vuoteen 2012 asti.

Malin Lindblom arvioi Radio Dein ajankohtaistunnilla torstaina 14.10. kello 9-10, miksi pappisura ei kiinnosta nuoria teologeja yhtä paljon kuin aikaisemmin.

Katso video

 

 
Dei, Pressavaalit, artikkeliban. (1/2) 1.11.- MJa