Vivamon Lasten kirkon harjakaiset vappuna

 

Pyhän Lapsen kirkon harjannostajaisiin on kutsuttu lapsia

Pari vuotta sitten syntynyt Vivamon Lastenkylä avautuu vappuna, jolloin vietetään myös Pyhän Lapsen kirkon harjakaisia.

– Halusin antaa kirkolle nimen Pyhän Lapsen kirkko, koska toivoin, että jo nimellään kirkko voisi viestiä sitä, että lapset ovat arvokkaita, kertoo hankkeen primus motor Anna-Mari Kaskinen.

Kaskinen sanoo, että lapset on asetettu esimerkiksi aikuisille.

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

– Kirkon nimi viittaa myös Jeesus-lapseen, josta enkeli kertoi Marialle. Yksi koskettavimmista lahjoituksista on kirkonkello. Se on lahjoitettu 50 vuotta sitten kuolleen pienen vauvan muistoksi.

Pyhän Lapsen kirkkoa on rakennettu lähes kokonaan lahjoitusten tuella. Hirsirungon on lahjoittanut Artic house, jota johtavat Matti ja Eeva-Liisa Ikonen.

Rakennuspiirustukset ovat laatineet arkkitehdit Taina ja Matti Valkeavirta. Ruuviperustukset on lahjoittanut lohjalainen Ortkivi ja myös Lohjan K-rauta on tukenut rakentamista. Tunkelon säätiö on antanut kirkon rakentamista varten huomattavan apurahan, samoin Vivamon kannatusyhdistys. Myös monet yksittäiset henkilöt ovat tukeneet hanketta.

Kirkon hyväksi on tehty suuri määrä talkootyötä. Erityisen paljon ovat mukana olleet Aatos Kunnaksen johtamat lahtelaiset rakennusmiehet.

Lastenkylä on uudenlainen retkikohde lapsille, perheille, kummeille ja isovanhemmille. Kylän teemaksi on valittu sanat Hyvistä hetkistä hyvään elämään.

– Tahdomme tarjota hyviä hetkiä kaikenlaisille lapsille, myös niille, joilla niitä on elämässään ollut vähän. Lastenkylä järjestää tänä vuonna kaksi leiriä pakolaislapsille, Anna-Mari Kaskinen kertoo.

Lastenkylä tukee myös kotien, seurakuntien ja päiväkotien kristillistä kasvatusta. Se auttaa lasta kiinnittämään huomiota ympäristöön ja pitämään siitä huolta.

Sima juhlistaa harjakaisia

Juhlapäivä alkaa messulla, jonka toimittavat Vivamon kirkossa Timo Pekka Kaskinen ja Anna- Mari Kaskinen. Lounaan jälkeen on voi nauttia kahvia, mehua, sämpylöitä ja munkkeja Lastenkylän kahvila Ketunleivässä. Harjakaisia juhlistetaan vappusimalla.

Vappuna on tilaisuus tutustua eläinoppaiden johdolla Lastenkylän alueeseen, käydä Mummolassa, Vaarin pajassa, Liito-oravan köysiradalla, koekäyttämässä uusi linnunpesäkeinu tai kiitämässä keppihevosilla halki Vivamon niittyjen.

Muistolaaksossa voi käydä läpi surun ja luopumisen kokemuksia ja laittaa hiekkalaatikkoon kaunis muistokivi. Päivä päättyy nukketeatteri Sananjalan esitykseen Pieni on paljon.