Virsivisan voitto Helsinkiin

 

Valtakunnallisen koululaisten Virsivisan on voittanut Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun joukkue, kertoo Kirkon tiedotuskeskus. Kilpailuun osallistui lähes 6000 kolmas- ja neljäsluokkalaista. Virsivisan finaali käytiin Kuopion Kirkkopäivien yhteydessä perjantaina.

Finaalilajeissa virsiä laulettiin, piirrettiin, näyteltiin ja viitottiin. Luovat tehtävät olivat voittajajoukkueen mieleen. Voittoisassa Pätkät-joukkueessa kilpailivat Elsa Krabbe, Anna Liias ja Minerva Virkki.

– Joissain virsissä oli outoja sanoja, ja osa sävelistä oli aluksi hankalia. Hauskinta oli harjoitella piirtämistä ja näyttelemistä, tytöt sanoivat.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Loppukilpailuvaiheeseen tiensä selvittivät myös joukkueet Espoosta, Kuhmosta, Lahdesta, Mikkelistä, Porista, Seinäjoelta sekä Ylivieskasta. Finalistit selvisivät aluekilpailujen kautta. Kilpailu järjestettiin nyt kuudennen kerran.

– Virren tulevaisuuden takia pidän tällaista kilpailua erittäin tärkeänä. Kilpailun taustalla on opetushallituksen ja kirkkohallituksen hyvä yhteistyökuvio, sanoo tuomariston puheenjohtajana toiminut Sibelius-Akatemian Kuopion kirkkomusiikin ainejohtaja Seppo Kirkinen.

Kirkinen antaa tunnustusta kilpailijoiden osaamiselle.

– Joitakin tehtävistä eivät olisi kaikki kanttoritkaan osanneet ratkaista, Kirkinen naurahtaa.

– Pääasia on kuitenkin virsien laulaminen yhdessä ja mukava kisailu, ei voiton tavoittelu.

Virsivisan järjestää Seurakuntien Lapsityön Keskus yhdessä PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen, Kirkkohallituksen ja Opetushallituksen kanssa. Paikallisesti visaa ovat toteuttaneet koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

 
Artikkelibanneri perussanoma