Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Virsivisan 2017 voitto Kangasniemelle

 

Kuvassa Virsivisan voittajajoukkue. Kuva: Riikka Jäntti

Kauden 2017 Virsivisan on voittanut 4.5.2017 Tampereella Mikkelin hiippakuntaa edustanut joukkue WEE, Kangasniemen Beckerin koulun 3a-luokalta.

Voittajajoukkueen jäsenet olivat Wilma Laitinen, Eevi Kankaanniemi ja Ella Liikanen. Virsitietämyksensä ja -taitojensa osoituksena joukkueelle myönnettiin Virsivisan kiertopalkinto, Koistisen viisikielinen kantele, sekä 500 euroa.

Nuori kirkko ry:n tiedotteessa kerrotaan, että finaaliin valittiin kevään 2017 karsintavaiheiden kautta kahdeksan hiippakuntaansa edustanutta joukkuetta. Virsivisaan osallistui yhteensä yli 4000 kolmas- ja neljäsluokkalaista.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Virsivisa on koulun ja kirkon yhteistyötä, jota tehdään opetussuunnitelman mukaisesti, kertoo Mari Torri-Tuominen, Nuori kirkko ry:n musiikkikouluttaja ja Virsivisan projektivastaava.

Torri-Tuomista ilahduttaa nähdä ja kuulla, kuinka laajasti Virsivisa kiinnostaa koululaisia.

Finaalissa joukkueet saivat esittää itse uudelleen sanoittamansa virren. Muita finaalin tehtäviä olivat muun muassa virsiin liittyvät kuva-arvoitukset, virsien tunnistaminen alkusanojen tai säestyksen perusteella. Lisäksi finalistit joutuivat esittämään juontajan pyynnöstä tietyn virren. Virsivisassa toiseksi sijoittui Oulun hiippakunta ja kolmanneksi Lapuan hiippakunta.

Tuomaristona toimivat musiikkiasiantuntija Teija Tuukkanen (pj.) Kirkkohallituksesta, Tampereen hiippakunnan asiantuntija Aija-Leena Ranta, kuoronjohtaja Jouni Rissanen, kanttori Riikka Jäntti (sihteeri) sekä Emilia ja Milla Tampereen hiippakunnan Virsidelfiineistä, kauden 2016 voittajajoukkueesta.

*

Virsivisalla halutaan innostaa koululaisia virsien laulamiseen ja suomalaisen virsiperinteen monipuoliseen tuntemiseen. Kouluille Virsivisa tarjoaa erilaisia lähestymistapoja käyttää virttä uskontotunnin oppiaineksena. Virsivisa on myös apuväline koulu ja kirkko -yhteistyössä.

Virsivisan järjestää Nuori kirkko ry. Virsivisan yhteistyökumppaneita ovat kirkkohallitus ja Opetushallitus. Virsivisan toteutusvaiheessa ovat mukana koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

 

Aiheet