Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Viranomaiset tuhoavat kirkkoja Sudanissa

 

Katukuvaa Sudanin pääkaupungista Khartoumista. KUVA: Asim/WIKIMEDIA COMMONS

Sadat sudanilaiset kristityt ovat menettäneet kokoontumispaikkansa tänä vuonna, kun viranomaiset ovat tuhonneet kirkkoja. Viimeisimmäksi suljettiin hellutaikirkko Khartoum Christian Centre. Asiasta kertoo Morning Star News.

Maan pääkaupungissa Khartumissa suljettiin 25. elokuuta helluntaiseurakunnan kokoontumispaikka Khartoum Christian Centre. Kirkossa kokoontui Marttyyrikirkon ystävien mukaan 550 kristittyä. Sulkemista perusteltiin sillä, että rakennus oli rekisteröity toimistoksi eikä jumalanpalveluspaikaksi.

Tänä vuonna on tuhottu kaksi muuta kirkkorakennusta. Heinäkuun ensimmäisenä päivänä viranomaiset tuhosivat Sudanese Church of Christ -rakennuksen (Sudanilainen Kristuksen kirkko) Pohjois-Khartumissa. Tuo kirkko tarjosi kokoontumispaikan noin 600 kristitylle. Seurakunta sai ilmoituksen vain vuorokautta ennen purkamista. Viranomaiset perustelivat purkamista sillä, että valtio tarvitsi maan halpoja asuntoja varten.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Helmikuussa tuhottiin kirkko, jossa kokoontui 300 seurakuntalaista. Sudanin uskontoministeri Shalil Abdullah vahvisti heinäkuussa kiellon rakentaa uusia kirkkorakennuksia. Abdullahin mukaan niitä on maassa jo tarpeeksi.

Sudanin kristittyjen uskonnonvapaus on siis rajoitettua, vaikka Sudan on allekirjoittanut YK:n Kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan yleissopimuksen. Sen mukaan uskonnonvapaus kuuluu jokaiselle, ja siihen kuuluu oikeus ilmaista uskoa julkisesti ja yksityisesti jumalanpalveluksessa, juhlissa, uskonnonharjoituksessa ja opetuksessa.

Lue myös:
Sudan kieltää uusien kirkkojen rakentamisen

UUTISTA KORJATTU 9.9. AIKAISEMMASSA VERSIOSSA SULJETTU KIRKKO OLI NIMELLÄ ”KHARTOUM CENTRAL CHURCH”. KYSE ON KUITENKIN MITÄ TODENNÄKÖISIMMIN HELLUNTAISEURAKUNNAN ”KHARTOUM CHRISTIAN CENTRE” -KOKOONTUMISPAIKASTA.

 
artikkelibanneri Uusi Tie