Ville Auvinen siirtyy Sleyn vs. lähetysjohtajaksi

 

Sleyn hallitus nimitti viime torstaina Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Ville Auvisen Sleyn määräaikaiseksi lähetysjohtajaksi. Auvisen mukaan lähetystyö on edelleen ajankohtaista, koska kaikki eivät ole vielä kuulleet Jeesuksesta.

Teologian tohtori Ville Auvinen aloittaa Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sley) lähetysjohtajan sijaisena 1.2.2017 ja toimii tehtävässä elokuun loppuun 2018 saakka. Sleyn nykyinen lähetysjohtaja Pekka Huhtinen ja Aasian työn aluekoordinaattori ja koulutusvastaava Sirkka-Liisa Huhtinen lähtevät helmikuun lopulla Myanmariin kouluttamaan luterilaisen kirkon työntekijöitä.

Ville Auvinen toimii tällä hetkellä Suomen teologisen instituutin (STI) pääsihteerinä. Sley on hänelle kuitenkin tuttu järjestö, sillä hän on työskennellyt Sleyn palveluksessa aikaisemmin melkein 20 vuotta.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

– Jossain määrin haikein mielin jätän STI:n. Se on ollut hyvä paikka tehdä työtä. Mutta nyt tie vie eteenpäin, tai oikeastaan takaisin kotiin. Tässä vaiheessa Sleyn lähetysjohtajan pesti on kuitenkin vain määräaikainen sijaisuus, ja voi olla, että puolentoista vuoden kuluttua palaan STI:hin. Aika näyttää.

Moniarvoinen ajattelu saamassa sijaa myös kirkossa

Lähetysjohtajan sijaisuus on Auviselle mieluinen tehtävä.

– Lähetystyö on ajankohtaista Jeesuksen käskyn mukaisesti siihen päivään asti, kun hän tulee takaisin. Lähetystyön tarvoitteena on, että kaikki kansat ja jokainen ihminen saisi kuulla Vapahtajasta. Tämä työ on vielä kesken.

Uusi tehtävä tarjoaa myös yllin kyllin haasteita. Yhtenä haasteena on ajan henkeen kuuluva moniarvoinen ajattelu, joka pyrkii suhteellistamaan kaiken. Puhe Jeesuksesta ainoana tienä Jumalan luokse koetaan usein muita uskontoja loukkaavana. Auvisen mukaan tällainen ajattelu on saamassa sijaa myös kirkossa.

– Monet haluaisivat lähetystyön olevan vain sosiaalista auttamista tai ehkä sorrettujen kansanryhmien poliittista voimaannuttamista. Itse haluan kuitenkin edustaa perinteistä lähetysnäkyä, jossa evankeliumin julistaminen syntisten Vapahtajasta  ja Kristuksen rakkauden levittäminen auttamalla kulkevat käsi kädessä.

Toiveena volyymin kasvu

Tavoitteekseen uudessa tehtävässä Ville Auvinen nimeää Sleyssä tehdyn hyvän lähetystyön jatkumisen ja mahdollisen kasvun.

– Jos vain taloudelliset resurssit sen sallivat, mielelläni olisin lähettämässä kentälle niitä lähetyskurssin käyneitä, jotka vielä odottavat lähettämistä. Olisi hienoa nähdä Sleyn lähetystyön volyymin kasvavan. Tarkoitukseni on myös tehdä kentällä tehtävästä työstä entistä selkeämmin tavoitteellista siten, että tavoitteitten saavuttamista voidaan myös mitata.