Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vilkas kesäjuhlaviikonloppu tarjoaa sanaa, säveliä ja lähetystä

 

Kylväjän kesäpäivät pidetään Imatralla. Mongolialaista jurttaa aletettiin pystyttää jo torstaina Mansikkalan koulun pihalle talkoovoimin. Kuva Kirsi M

Tänä viikonloppuna kokoontuu tuhansia ihmisiä hengellisille kesäjuhlille. Sanan suvipäiviä vietetään Hämeenlinnassa, Lähetyksen kesäpäiviä Imatralla ja Evankeliset kesäjuhlat pidetään Kurikassa. Kruununpyyssä on ruotsinkielinen Missionsfest-tapahtuma. Vantaalla on lauantaina 16. päivä suunnistustapahtuma Jukolan viestin yhteydessä perinteinen metsäkirkko Håkansbölen kartanopuistossa. Metsäkirkossa saarnaa Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola.

Kansan Raamattuseuran järjestämien Sanan suvipäivien teemana on Hyvässä turvassa. Musiikkia esittävät muun muassa Pekka Simojoki EtCetera -kuoronsa kanssa. Johanna Iivanainen, Jussi ja Minna Pyysalo sekä Jukka Salminen esiintyvät ja vetävät lauluhetkiä. Hämeenlinnaa edustaa tasokas Vanajan nuorisokuoro. Vanhempaa polvea edustavat sisarukset Pirkko ja Terttu Välimäki.

Järjestömuusikko Jussi Pyysalon mukaan Sanan suvipäivillä musiikilla on ”huikea” merkitys. Suvipäivillä lauletaan paljon yhdessä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Musiikki saa ihmiset innostumaan. Se kehittää yhteishenkeä, herkistää ja avaa solmuja, joita puhe ei välttämättä tee. Musiikki valmistaa myös kuulijat Raamatun sanalle, Pyysalo sanoo.

 

Viisi uutta lähetystyöntekijää Kylväjälle

 

Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäivillä Imatralla sunnuntain juhlamessun toimittaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, joka siunaa myös uudet lähetystyöntekijät tehtäviinsä. Kesäpäivien päätapahtumapaikkana on Mansikkalan koulu.

Tapahtuman ulkomaiset vieraat tulevat Pietarista, jossa Kylväjä on tehnyt juutalaistyötä ja edelleen tukee Pyhän Johannes Kastajan messiaanista luterilaista seurakuntaa. Imatran tapahtuma onkin osin kaksikielinen, sillä osa tilaisuuksista järjestetään vain venäjäksi.

Lauantai-iltana lähetysjohtaja Pekka Mäkipää avustajineen siunaa matkaan työalueille palaavat työntekijät. Tapahtuman huipennus on sunnuntaina, kun Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen siunaa Tainionkosken kirkossa lähetystyöntekijöiksi viisi uutta lähtijää.
Lähetyksen kesäpäivien aiheena on Yhtä perhettä. Aihe liittyy Suomen evankelisen allianssin teemavuoteen Rakas perhe.