Viisi kirkkoa sai laillisen aseman Georgiassa

 

Kuva: http://news.am/eng/news

Georgian parlamentti on myöntänyt laillisen aseman viidelle uudelle uskonnolliselle ryhmälle. Nämä ovat orientaaliortodokseihin kirkkoihin kuuluva Armenian apostolinen kirkko, roomalaiskatoliset, muslimit, juutalaiset ja baptistit.

Oppositiossa olevat kristillis-demokraatit vastustivat nyt tehtyä laillistamispäätöstä. He pelkäävät, että se antaa näille kirkoille erioikeuksia. Parlamentin varapuheenjohtaja Gigi Tsereteli vakuuttaa kuitenkin, että Georgian ortodoksinen kirkko säilyttää oman erityisasemansa maassa.

Kristinuskolla on Georgiassa on pitkät perinteet. Perimätiedon mukaan Pyhä Nino käännytti georgialaiset kristityiksi 300-luvun alussa. Seuranneina vuosisatoina ortodoksinen kirkko sai autokefalian eli paikalliskirkon itsenäisyyden. Vuonna 1811 se erosi Venäjän patriarkaatista, ja Georgian patriarkaattia johtaa nyt patriarkka ja katolikos, Ilja II.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Vuonna 2002 Georgian väestöstä 83,9 prosenttia oli ortodoksikristittyjä. Muslimeja oli 9,9 prosenttia,  armenialaiskristittyjä 3,9 prosenttia ja katolisia 0,8 prosenttia väestöstä. Uskonnottomia oli alle prosentin.