Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Viikonloppuna vanhoillislestadiolaisten ja evankelisten kesäjuhlat

 

Suviseuroille saapui väkeä jo keskiviikkona. KUVA: SUVISEUROJEN KUVAPALVELU

Huomenna käynnistyy Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen Suviseurat. Herätysliikkeen mukaan Suviseurat kokoavat vuosittain 65 000–70 000 osallistujaa. Myös evankelisen herätysliikkeen Valtakunnallinen Evankeliumijuhla osuu ensi viikonlopulle.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen eli vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen Suviseuroja vietetään tänä vuonna Pyhäjoella, Pohjois-Pohjanmaalla 27.–30. kesäkuuta. Suviseurat ovat saaneet tänä vuonna tunnuslauseeksi jouluevankeliumista tutun kohdan: ”Minä ilmoitan teille suuren ilon”.

”Rukouksemme on, että evankeliumin ilosanoma saisi kuulua, löytäisi tien mahdollisimman monen sydämeen, antaisi ilon löytäjälle ja voiman väsyneelle”, Rauhanyhdistyksen päätoimikunta ilmoittaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Evankeliumijuhlassa teemana Voittajan puolella

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Valtakunnallista Evankeliumijuhlaa vietetään Lahdessa 27.–29. kesäkuuta. Teemaksi on valittu tänä vuonna ”Voittajan puolella”. Launeen seurakunnan kirkkoherra Heikki Pelkonen pohtii teemaa juhlien esittelyssä seuraavasti

”Miten tämä ainainen kilpailu vaikuttaa meidän ajatteluumme, toimintaamme tai arvoihimme? Onko hyväksyttävää, että kaikki eivät voi voittaa, että kaikki eivät vain pärjää? Onko voitto aina voitto? Vai voiko voitto olla joskus tappio tai tappio kääntyä voitoksi? Kyllä ainakin Apostoli Paavalin mukaan, kun hän sanoo: ’Mutta kaiken tämän, mikä oli minulle voittoa, olen Kristuksen tähden lukenut tappioksi. Pidän todella sitä kaikkea pelkkänä tappiona, sillä Herrani Kristuksen Jeesuksen tunteminen on minulle arvokkaampaa kuin mikään muu.'”

Evankeliumijuhlilla ovat mukana muun muassa Japanin luterilaisen kirkon pääsihteeri Michio Shirakawa sekä pastori Zedekiah Nyokwoyo Keniasta.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie