Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Viikon debatti kysyy: Uhkaako uskonnonopetuksesta luopuminen kristinuskoa?

 

Opetusministeri Li Andersson haluaa avata et-opetuksen myös kirkkoon kuuluville. Kuva: Kai Kortelainen.

Opetusministeri Li Andersson ilmoitti selvittävänsä elämänkatsomustiedon vapauttamista myös kirkkoon kuuluville oppilaille. Onko uskonnonopetus uhattuna ja uhkaako uskonnonopetuksesta luopuminen niin kirkkoa kuin kristillistä kulttuuriakin?

– Vasemmiston tavoite on ollut koko olemassaolonsa ajan saada vähennettyä kirkon ja kristinuskon merkitystä yhteiskunnassa, väittää Helsingin Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka.

Arikan mukaan uskonnonopetuksesta luopuminen on osa tämän tavoitteen ajamista.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Uskonnon didaktiikan professorin Arto Kallioniemen mukaan aika on ajanut nykymuotoisen uskonnonopetuksen ohi. Kallioniemi korvaisi niin uskonnon kuin elämänkatsomustiedonkin kaikille yhteisellä katsomusaineella.

– Malli, jossa lapset jaetaan eri luokkiin uskonnon perusteella, ei ole tätä päivää, katsoo Kallioniemi.

Kumpi on pahempi ihmisoikeusloukkaus, uskonnon opettaminen vai uskonnonopetuksesta luopuminen?

Radio Dein Viikon debatti suorana lähetyksenä keskiviikkoaamuna 2.10. kello 9.03. Uusinta samana päivänä kello 13.03 ja lauantaina 5.10. kello 13.35. Suoran lähetyksen jälkeen myös podcastina Radio Dein verkkosivuilla.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)