Vertaistuki auttaa avioparityössä

 

Anu ja Jukka Mattson luotsaavat Kansan Raamattuseuran avioparityötä.

Kansan Raamattuseuran Samassa veneessä -avioparityössä on huollettu avioliittoja jo 30 vuoden ajan. Tulevana viikonloppuna avioparityö juhlistaa pyöreitä vuosiaan Hirvensalmella kartanohotelli Satulinnassa. Juhlavuotta vietetään työn merkeissä. Tänäkin vuonna järjestetään lähes 30 avioparileiriä ja tapahtumaa eri puolilla Suomea.

– Pidämme leirejä ja viikonlopputapahtumia sekä vierailemme seurakunnissa. Viime vuosina työtä on kohdistettu uusille ryhmille, kuten seurusteleville pareille, yrittäjäpareille sekä ikääntyville pareille, kertovat työn koordinaattorit Anu ja Jukka Mattsson.

Työ perustuu avioparien vertaistukeen. Tällä hetkellä mukana on noin 50 vapaaehtoista vastuuparia, jotka toimivat vetäjinä leireillä. Mattssonit tulivat työhön kymmenen vuotta sitten toimittuaan ensin pitkään vapaaehtoisina.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Parisuhteissa on voimaa

Avioparityölle luotiin pohjaa jo 1970-luvulla, jolloin työn uranuurtajat Maija ja Hannu Nyman alkoivat pitää opiskelijoille luentoja seurustelusta ja avioliitosta. Heidän työnäkynsä syntyi tunnettujen perisuhdeopettajien Walter ja Ingrid Trobischin luennolla.

– Oli järisyttävää huomata, että aviopari saattoi puhua näin avoimesti. Siihen aikaan parisuhteista ei juuri puhuttu seurakunnissa. Olimme kohdanneet vaikeuksia omassa suhteessamme ja huomanneet, että muutkin kaipasivat neuvoja, Maija Nyman kertoo.

Nymanit alkoivat pitää Kansan Raamattuseuran avioparileirejä 1980-luvun alkupuolella ja kutsuivat parisuhdetyön ammattilaisia kouluttamaan vetäjiä. Nykyään he vetävät suosittuja Ilta rakkaudelle -tapahtumia.

– Alussa jouduimme taistelemaan uuden työmuodon puolesta. Ajattelemme, että ihminen on kokonaisuus, ja siten evankeliumi kattaa myös parisuhteen. Avioparityössä pyrimme pitämään Jumalan maailman raikkaasti ja luontevasti mukana, Maija Nyman sanoo.

Lue koko juttu tämän viikon Sanasta 

 
Artikkelibanneri perussanoma