Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Versopartiolaiset kokoontuivat Vihjeelle — leiri kokosi lähes 300 partiolaista yhteen

 

Vihje23 järjestettiin Hepohiekassa. Kuvassa alaleirit ovat kokoontuneet olympialaisiin. Kuva: Aarni Salomaa

Neljän vuoden tauon jälkeen Vapaakirkon partiolaiset eli versot viettivät suurleiriä Saimaan rannalla.

Kaikkiaan 270 versopartiolaista ja heidän ystäväänsä kokoontui elokuun alussa Etelä-Karjalaan Vihje23-versoleirille. Kahdeksan päivää vietettiin Hepohiekassa, jonne kolmipäiväisen rakentamisleirin aikana oli noussut rakennelmia alaleirien katoksista ja keittiöistä vanerisaunoihin ja ensiaputelttaan.

Perheitä ja sudenpentuja olisi mahtunut lisääkin

Vihje23 oli jaettu viiteen alaleiriin, joista Tyrsky, Lieska, Vyöry ja Puhuri muodostuivat maantieteellisesti lähekkäisistä lippukunnista, ja viidentenä oli perhealaleiri Välähdys. Sudenpennut oli yhdistetty oman lippukunnan vanhempien partiolaisten kanssa samaan alaleiriin. Perhealaleirin suosio jäi paljon asetetuista tavoitteista ja sudenpentujakin oli vähemmän kuin odotettiin.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

Kukin neljästä alaleiristä vastasi yhden leiripäivän ohjelmasta ja yhdestä yhteisestä iltanuotiosta. Välissä oli kokeiluna ”puolen yön haikki” eli leirivaellus, jossa kierrettiin metsässä tehtävärasteja puoleen yöhön asti. Alaleirien ideoimina saatiin kovin erilaisia päiviä: kädentaitopäivä, vesiaiheinen kisapäivä, rakentelu- ja hoksaamispäivä ja ympäristöpäivä.

Vieraita Saksasta

Leirillä oli vieraana myös kolmetoista partiolaista Saksan sisarkirkostamme, ja he nauttivat suomalaisesta metsäleiristä järven rannassa. Saksassa partioleirit pidetään metsään raivatuilla nurmikentillä eikä järviä ole lähimailla. Suomalainen puustoon tukeutuva leirirakentaminen ei ole siellä mahdollista, vaan teltat ja kaikki rakennelmat pitää olla omasta takaa.

Suomalaiset versopartiolaiset saivat kutsun osallistua saksalaisten seuraavalle kansalliselle leirille elokuun 2025 alussa keskisessä Saksassa ja sinne luvattiin lähteä ryhmänä tuomaan suomalaista väriä.

Leiri toi versopartiolaisia yhteen, vanhat suhteet vahvistuivat ja uusia suhteita syntyi. Todettiin, että lähellä olevat lippukunnat voisivat jatkossa järjestää yhteisiä tapahtumia ja leirejä — kaikkea ei ole pakko tehdä yksin.

kaksi miestä seisoo rantavedessä ja keinuttaa venettä, jossa on pieniä poikia
Leirin raamattutunti opetuslapsista myrskyssä toteutettiin kouriintuntuvalla tavalla. Kuva: Aarni Salomaa

 

Kirjoittaja johti leiriä yhdessä Iina Vesisenahon kanssa.

 
Päivä Osakeyhtiö, ilmainen artikkelibanneri 8.6.2023-