Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Vatikaani reagoi pääministeri Berlusconin prostituutioepäilyihin

 

Italiaa kuohuttanut epäily pääministeri Silvio Berlusconin sekaantumisesta alaikäiseen prostituoituun, on lopulta saanut kommentin myös Paavilta. Vatikaanin alun hiljaisuus tulkittiin johtuvaksi katolisen kirkon omista pedofilia skandaaleista. Nyt Paavi vaatii korkeampaa moraalia Italian julkisilta instituutioilta.

– Italialainen yhteiskunta on menettänyt sielunsa sekä hengelliset ja moraaliset juurensa. Ne on löydettävä uudestaan, Paavi sanoo.

Myös kardinaalivaltiosihteeri Tarcisio Bertone on kritisoinut voimakkaasti Berlusconin käytöstä ja sen vaikutusta Italian julkisuuskuvaan.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Kirkko kutsuu kaikkia julkisia tahoja sitoutumaan korkeampaan moraaliin ja ymmärrykseen oikeudesta sekä lainmukaisuudesta, Bertone vetoaa.

Bertoni on myös huolissaan Berlusconin tapaisen julkisen käytöksen vaikutuksista maan nuorisoon ja tuleviin sukupolviin.

-Italialaiset haluavat nähdä esimerkillistä käytöstä poliitikoiltaan, joiden etunenässä tulisi olla huolissaan niistä ongelmista, jotka kuormittavat italialaista yhteiskuntaa.

Presidentti Giorgio Napolitanon mukaan Italia on joutunut ”sekasorron” valtaan pääministeri Silvio Berlusconin skandaalien takia, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Tuoreiden mielipidemittausten mukaan jopa 49 prosenttia italialaisista on sitä mieltä, että Berlusconin tulisi erota virastaan. Syyttäjät tutkivat parhaillaan, onko Berlusconi ostanut seksiä 17-vuotiaalta tanssijattarelta. Pääministeri on kiistänyt epäilyt. Seksin ostaminen alaikäiseltä on Italian lain mukaan rikos.