Vappumarssi muistuttaa rukousliikettä – ”Haluan koko sydämestäni rohkaista kaikkia kristittyjä lähtemään liikkeelle”

 

Jeesus-marssi järjestettiin vuosi sitten Helsingissä jo 25:ttä kertaa. Kuva: Timo Granström

Poliittisten puheiden ja marssien rinnalla muutamissa kaupungeissa nähdään tänäkin vappuna ei-poliittisia marsseja, jotka ovat luonteeltaan pikemminkin rukousliikkeitä kuin mielenilmauksia.

Helsingissä Kristittyjen yhteinen vappu -tapahtuma kutsuu pääkaupunkiseudun väkeä juhlimaan Jeesusta ja kristittyjen yhteyttä Helsingin Senaatintorille ja Tuomiokirkkoon vappupäivänä. Osana tapahtumaa nähdään puolilta päivien Senaatintorilta liikkeelle lähtevä Jeesus-marssi.

– Jeesuksen antama ilo ja rakkaus ovat parhaita viestejä mitä voimme välittää. Haluan koko sydämestäni rohkaista kaikkia kristittyjä lähtemään liikkeelle tämän ilosanoman kanssa, sanoo tapahtuman pääkoordinaattori Elina Karonen.

Sansa 1kk vuosisop1

Senaatintorilla juhlijoita on lupautunut laulattamaan Mikko goes to Heaven -yhtyeestä tuttu duo Mikko Nikula ja Sami Asp kello 11 alkaen. Musiikin lomassa joukko pääkaupunkiseudun kristillisiä seurakuntia ja yhteisöjä esittelee torilla toimintaansa.

Helsingin lisäksi Jeesus-marsseja järjestetään vappupäivänä ainakin Juuassa, Heinolassa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Tampereella ja Vaasassa.

– Jeesus-marssi ei ole poliittinen liike, vaan rukousliike. Sen tarkoituksena on tuoda Jumalan ylistäminen ja ilo, kiitollisuus ja rukous keskelle kaupunkia, kuvailee kansanedustaja Antero Laukkanen, marssin ideaa.

Helsingissä Jeesus-marssin kierros päättyy Tuomiokirkon edustalle. Marssikansa voi istahtaa kävelyn päätteeksi Tuomiokirkon penkeille. Kirkkosalin vappuohjelmassa on huomioitu lapsiperheet. Musiikkivastuuseen on kiinnitetty muun muassa Kings Kids -tanssiryhmä ja Jippii-kuoro.

Kristittyjen yhteinen vappu & Jeesus-marssi -tapahtuman järjestävät Kristityt Yhdessä ry ja Radio Dei yhdessä useiden kristillisten yhteisöjen ja yritysten kanssa.

Radio Dei radioi vapputapahtuman suorana lähetyksenä Helsingin tuomiokirkosta vapunpäivänä 1. toukokuuta kello 13.00 alkaen.

Tapahtuman ohjelma

 
Ex-criminals helmikuu neliö

Aiheet