Vapaakirkon kesäjuhlia vietetään ensi viikonloppuna Kuopiossa — kesäjuhlaperinne on uudistumassa

 

Kesäjuhlaisäntä Tapio Annala iloitsee siitä, että kesäjuhlien järjestäminen antaa seurakunnalle mahdollisuuden näkyä isosti kotikaupungissaan.

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlia vietetään Kuopio-hallissa 5.–7.7. Kuopion vapaaseurakunnan isännöimänä. Samaan aikaan mietitään jo kesäjuhlaperinteen uudistamista ja kehittämistä.

Vuodelle 2020 Vapaakirkossa kaavaillaan uudenlaista tapaa toteuttaa juhlat viikon mittaisena Tampereella Teopoliksessa. Muun muassa nuorten leiriä, erilaisia seminaareja ja koulutuksia sekä keskusteluyhteyttä ja iltaohjelmaa suunnitellaan jo ensi vuodelle tutuksi tulleen viikonlopputapahtuman oheen.

 

Treen srk, neliöb 3.-16.4, MJa

Kuopiossa valmistaudutaan perinteisiin hengellisiin kesäjuhliin

Sitä ennen kuitenkin juhlitaan Kuopiossa täysillä ja paikallinen tiimi on valmistellut sydämellä tapahtumaa, jonne odotetaan 10 000 kävijää. Viikonlopun aikana Kuopio-hallissa on 11 päälavan tilaisuutta, sen lisäksi on runsaasti rinnakkaistilaisuuksia ja tapaamisia sekä täysimittaiset lasten juhlat ikäryhmittäin.

Lasten juhlissa on maksuton lastenhoito HopeLop 3­–6-vuotiaille sekä HopeKids 7–10-vuotiaille. Yli 11-vuotiailla varhaisnuorilla on myös omaa ohjelmaa. Nuoret juhlivat osana päälavan ohjelmaa. Neljään päälavan tilaisuuteen ohjelma on suunniteltu nuoret edellä.

Kuopion juhlia on valmisteltu vuoden ajan yhdessä paikallisten tiimien, kansallisen päätoimikunnan ja päävastuullisten voimin.

– Juhlien järjestäminen on seurakunnalle iso panostus, mutta samalla se rakentaa yhteyttä, Kuopion vapaaseurakunnan johtava pastori ja kesäjuhlaisäntä Tapio Annalakommentoi.

 

Vastuunkantajajoukko laajenee, taakka kevenee

Suomen Vapaakirkossa on mietitty juhlien uudistamista jo useamman vuoden ajan. Nyt suunnitelmat ovat täsmentymässä siihen suuntaan, että ainakin lähivuosien ajan juhlat keskittyisivät Tampereelle ja yhden seurakunnan sijasta järjestelyvastuuta jaettaisiin useammille seurakunnille.

– Uudistus antaa mahdollisuuden myös pienemmille seurakunnille tulla mukaan järjestämään kesäjuhlia ja toisaalta järjestävän seurakunnan painolasti jää pois, kun koko tapahtuman organisointi ei ole yhden seurakunnan harteilla, kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen kertoo.

Uudistuvien kesäjuhlien suunnittelu on vielä alkutekijöissä, mutta mukaan on jo lähtenyt seurakuntia, jotka ovat valmiita ottamaan vastuun jonkin osa-alueen järjestämisestä tai varmistavat, että oman seurakunnan riveistä saadaan hyvä talkoojoukko mukaan.

– Tervetuloa mukaan Vapaakirkon kesäjuhlille Kuopioon 5.­–7.7. rakentumaan hengen ravinnosta ja nauttimaan uskovien yhteydestä, Tapio Annala toivottaa.