Vapaakirkon kesäjuhlat: Arvokas-teema toivottaa tervetulleeksi

Järjestelyvastaavat Markus Tuomola (vas.) ja Hannele Rantanen (kesk.) huolehtivat yhdessä yli 400 talkoolaisen kanssa siitä, että juhlilla järjestelyt toimivat ja kaikki on kunnossa juhlavieraita varten. Tommi Koivunen (oik.) on toinen juhlien pääpuhujista. Kuva: Karoliina Leikkari

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlat käynnistyvät perjantaina 30.6. Tampereella Teopoliksessa teemalla Arvokas. Juhlajärjestelyihin osallistuu yli 400 talkoolaista.

Teopoliksen kampuksella on kuhinaa, juhlavalmistelut ovat hyvässä vauhdissa. Tiistaina talkoolaiset pystyttivät palveluteltan sateisesta säästä huolimatta. Keskiviikkona nousi juhlateltta auringon helliessä pystyttäjiä. Monta käytännön askaretta on vielä edessä ennen kuin kesäjuhlat pääsevät starttaamaan perjantaina 30.6. klo 16.

Sinä olet Jumalalle arvokas

Sisältö on kuitenkin se, miksi juhlille tullaan. Tänä vuonna juhlia vietetään Arvokas-teemalla.

– Haluamme viestittää nykypäivän Suomessa, että jokainen on arvokas. Jokainen on Jumalan luoma ja siksi Jumalalle arvokas. Luojamme on meidät lunastanut synnistä Jeesuksen ristin sovitustyöllä. Mikään maalinen ei ole arvon antaja, Suomen Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen kuvailee juhlien syvintä olemusta.

Sisällöt ja toteutustapa pohjautuu Suomen Vapaakirkon arvoihin, jotka julkaistiin viime vuonna. Sekä kristittyjen yhteys että kansainvälisyys ovat vahvasti esillä. Puhujavieraina on luterilaisesta kirkosta Verkosto-jumalanpalvelusyhteisön pastori ja toiminnanjohtaja Marko Huhtala sekä Piispa Matti Repo Tampereen hiippakunnasta. Kansainvälisiä puhujavieraita ovat Michael Yaron Israelista ja Georgi Zafirov Bulgariasta, myös Himalajan aktiotiimi tuo kansainvälistä väriä juhliin.

Kesäjuhlaisäntä Kari Kähäri osallistui torstaina teltan pystytystalkoisiin. Kuva: Karoliina Leikkari

Nuoret ja vanhat juhlivat yhdessä

Nuorten ja kokeneempien yhteyttä on haluttu korostaa. Tämä näkyy koko juhlien ajan eri vastuutehtävissä ja kaikissa tilaisuuksissa. Lauantaina klo 10 on Yhdessä-jumalanpalvelus, joka kokoaa juhlakansan vauvasta vaariin yhteiseen juhlaan.

– Vapaakirkko on aina ollut sitä mieltä, että koko perheelle järjestetään kesäjuhlat, jossa kaikki viihtyvät ja kaikille on ohjelmaa ja opetusta, Tommi Koivunen kertoo.

Nuoret ovat oista kertaa kesäjuhlien päälavalla, eivät erillään.

– Nuoret olivat toivoneet lisäksi juhlille omaa hengailutilaa ja sellainen järjestettiin. Pian nuoret esittivät oman täysipainoisen ohjelmansa, joka tukee päälavan nuorten ohjelmaa. Se on myös vahva osoitus siitä, että nuorilla itsellään on kykyä ja intoa tehdä ja toteuttaa asioita, juhlien järjestelyvastaava Hannele Rantanen lisää.

Lapsille on järjestetty täysipainoinen juhlaohjelma ikäryhmittäin. Alle kouluikäisille lapsille on tarjolla ilmainen ateria maksavan aikuisen seurassa Teopoliksen ravintolassa ja he yöpyvät ilmaiseksi yhteismajoituksessa maksavan aikuisen kanssa. Taaperoille on oma teltta pääjuhlateltan yhteydessä, mistä vanhempien on helppo seurata juhlaohjelmaa samalla kun pienet saavat keskittyä omiin leikkeihinsä.

Kesäjuhlaperinne on saanut alkunsa nuorisojuhlista

Jokisen veljekset kiersivät saarnaamassa ympäri Suomea 1910-luvulla. Nuoria tuli uskoon ja veljeksille heräsi kysymys, miten heitä saadaan rohkaistua yhteisestä uskosta. Vuonna 1915 päätettiin järjestää nuorisojuhlat-kesätapahtuma, josta tuli vuosittainen perinne.

Vuonna 1971 järjestettiin ensimmäiset kesäjuhlat, johon yhdistettiin nuorisojuhlat ja Vapaakirkon vuosijuhla. Katso lista kesäjuhlapaikkakunnista vuodesta 1971 lähtien osoitteessa: www.kesajuhlat.fi/historiaa/

Suomalainen messu 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

Myöskään 100-vuotiaan Suomen juhlavuotta ei ole unohdettu. Lasse Heikkilän Suomalainen messu päättää kolmipäiväiset juhlat upealla esityksellään, joka henkii arvostusta isänmaata ja Luojaa kohtaan.

– ­Esitys on vaikuttava ja uudistukset ovat tuoneet hyvän lisän messun kokonaisuuteen, Vuorinen arvioi.

Juhlajärjestelyt ovat sujuneet pääsääntöisesti hyvin ja aikataulussa on pysytty. Juhlien järjestämisessä on mukana kaikkiaan yli 400 talkoolaista, osa koko ajan juhlilla palvellen ja osa lyhyemmän ajan.

Juhlien turvallisuusasiat on huomioitu hyvin. Erityisesti Kalevantien ylitys pysäköintialueelta juhla-alueelle on mietitty tarkkaan.

­– Meillä on suojatiellä ohjaajat, jotka varmistavat jalankulkijoille turvallisen tienylityksen. Juhla-alueelle pääsee parkkipaikalta myös ilman tienylitystä, mutta silloin noustaan yhdet raput ylös. Hyväjalkaisille tämä ei ole ongelma, kesäjuhlien turvallisuuspäällikkö Jari Nurmisto kertoo.

Aiheet