Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Valtiopäivien jumalanpalvelukset pitävät pintansa

 

Tänään Helsingin tuomiokirkkoon kokoontui jälleen runsaasti poliitikkoja ja tavallista kirkkokansaa viettämään valtiopäivien päättäjäisjumalanpalvelusta, joka tänä vuonna toteutettiin ekumenian hengessä.

Jo pitkään on vireillä ollut keskustelu siitä, tulisiko kirkon olla mukana niinkin poliittisessa tapahtumassa kuin valtiopäivillä. Tähän asti jumalanpalveluksia on kuitenkin sinnikkäästi pidetty joka vuosi sekä valtiopäivien aluksi että lopuksi. Suosion puutteesta ei ainakaan ole kyse, sillä moni poliitikko, ministeri ja presidentti osallistuu säännöllisesti jokavuotisiin juhlaviin kirkonmenoihin.

Tänä vuonna valtiopäivien päätösjumalanpalvelus oli ekumeeninen. Saarnaamassa oli Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen ja avustajina toimivat Suomen katolisen kirkon piispa Teemu Sippo, Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo sekä vapaiden suuntien edustajana Suomen baptistikirkon johtaja Jari Portaankorva. Tekstinlukijana toimi eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Jumalanpalveluksessa lauloi Akateeminen laulu ja partiolaiset kantoivat kolehdin Yhteisvastuulle, jonka kotimaisena kohteena on tänä vuonna Suurella sydämellä -vapaaehtoistoiminta.