Valtiopäivien ekumeeniseen jumalanpalvelukseen voi osallistua kuka tahansa verkon kautta

 

Helsingin Tuomiokirkko. Kuva: Pietu Korpelainen

Valtiopäivien ekumeeninen avajaisjumalanpalvelus toteutetaan suoratoistettuna jumalanpalveluksena keskiviikkona 3.2. kello 12 Helsingin tuomiokirkosta. Jumalanpalvelukseen voi osallistua suorana verkossa.

Jumalanpalvelukseen voi osallistua suorana verkossa Tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanavalla. Tilaisuus myös radioidaan. Korona-epidemian tuomien rajoituksien myötä paikalla tilaisuudessa ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalveluksessa saarnaa Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand.

Tänä vuonna valtiopäivien ekumeenisen avajaisjumalanpalvelukseen on mahdollista osallistua vain etänä suoratoiston välityksellä, Tilaisuus lähetetään myös seurakunnan Facebook-sivun kautta sekä radioidaan valtakunnallisilla Järviradion taajuuksilla.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Tiukentuneiden koronarajoituksien takia tilaisuuden aikana kirkossa ovat läsnä vain jumalanpalveluksen toimittajat. Seurakuntalaisten, kansanedustajien ja valtiojohdon lisäksi kaikki ovat tervetulleita mukaan jumalanpalvelukseen etäyhteyksin. Suoratoisto ja radiointi ovat myös vastauksia seurakunnan saamaan palautteeseen, jossa on toivottu, että myös valtiopäivien avajaisiin ja päättäjäisiin liittyviä jumalanpalveluksia voisi seurata kotoa käsin. Verkossa Facebookissa ja YouTubessa voi käydä keskustelua jumalanpalveluksen aikana tilaisuudesta ja sen herättämistä ajatuksista.

– Emme pääse nyt kokoontumaan yhdessä kirkkoon, mutta voimme kokoontua yhteen vanhojen ja uusien viestintävälineiden äärellä virtuaaliyhteisönä ja olla läsnä toisillemme, sanoo Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Marja Heltelä.

Jumalanpalveluksessa saarnaava Porvoon hiippakunnan Bo-Göran Åstrand rohkaisee katsomaan eteenpäin ja näkemään toinen toisemme:

– Nyt, jos koskaan meidän on löydettävä toisemme, oltava avuksi toisellemme ja pidettävä yhtä, jotta uskomme tulevaisuuteen säilyisi. Rakkaudella ja huolenpidolla rakennamme tulevaisuutta.

Jumalanpalveluksessa liturgeina jumalanpalveluksessa toimivat kappalainen Sirkka-Liisa Raunio Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta ja kappalainen Fred Lindström Johannes församlingista. Jumalanpalveluksessa avustavat kirkkoherra Markku Salminen Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta, hiippakunnan asiainhoitaja isä Marco Pasinato katolisesta kirkosta ja majuri Saga Lippo Pelastusarmeijasta. Tekstinlukijana avustaa eduskunnan puhemies, (joka nyt on Anu Vehviläinen, puhemiesvaali on 2.2. ensimmäisessä täysistunnossa.) Musiikista vastaavat Tuomiokirkkoseurakunnan urkurina johtava kirkkomuusikko Anna Pulli-Huomo ja kanttorina dir. mus. Harri Viitanen. Jumalanpalveluksen musiikissa avustaa Tuomiokirkon kamarikuoro Viva vox Hiski Walleniuksen johdolla.

Jumalanpalveluksessa kolehti kerätään Yhteisvastuulle. Tänä vuonna lahjoituksen voi halutessaan antaa verkossa yhteisvastuu.fi/helsinkituomio tai PayPalilla 14789. Keräystuotoilla autetaan vähävaraisia ikäihmisiä.