Parempi avioliitto ry kehittää Paristo-ryhmiä parisuhteen latauspaikoiksi

 
Kaksi paria puun alla

Paristo-ryhmä tuo parisuhteen hoitamisen luontevasti osaksi arkea. (Kuva: Joel Kallio)

Parempi avioliitto ry:n pienryhmät ovat saaneet uuden nimen. Paristo-ryhmien kokoontumisten tueksi on työstetty 30 täysin uudistettua, laadukasta materiaalipakettia.

Parempi avioliitto ry:n kolmivuotinen digihanke on ensimmäisen vuotensa jälkeen edennyt vaiheeseen, jossa pienryhmämateriaalit ovat lähes valmiit käyttöön ja pienryhmillä on nimi: Paristo-ryhmät. Digihankkeessa on koostettu vetoavuksi pienryhmän ohjaamiseen 30 opetusmateriaalista ja tehtävistä muodostuvaa laadukasta kokonaisuutta. 

Jos pienryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa 10 kuukautta vuodesta, materiaali riittää kolmeksi vuodeksi. Ensimmäisen vuoden materiaaleihin kuvataan myös lyhyet introvideot, joissa yhdistyksen vertaisluennoitsijapari kertoo käsiteltävästä aiheesta elämänmakuisesti. 

TV7 neliöb.16.-30.9.MJa

Pienryhmiä on Parempi avioliitto ry:n suojissa toiminut ennenkin. Aiempi nimi oli perhepiiri, joka haluttiin uudistaa. Uuden materiaalin käyttöönoton avulla yhdistys toivoo myös pienryhmien määrän kasvavan.
– Toivomme, että mahdollisimman moni pari löytää aineistot ja perustaa Paristo-ryhmän omalle paikkakunnalleen, toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen kertoo.

Paristo-nimi on nimikilpailun hedelmä 

 Yhdistys etsi pienryhmille uutta nimeä nimikilpailulla Facebookissa joulukuussa. Sonja Saukkosen ehdottama Paristo-nimi herätti tiimissä heti ihastusta. Nimikilpailun voittaja saa palkinnoksi verkkoparisuhdekurssin.
– Paristo on keino ladata virtaa. Nimistö koostuu nimistä ja paristo pareista, digihankkeen sisällöntuottaja Maria Ihonen summaa. 

Haluatko perustaa Paristo-ryhmän? 

Oletko osallistunut Parempi avioliitto ry:n kursseille? Haluatko perustaa pienryhmän, joka tukee oman parisuhteesi hyvinvointia ja jakaa hyvää muille? Ihanteellinen Paristo-ryhmän koko on ohjaajapari sekä kolme osallistujaparia. Muilla kuin ohjaajaparilla ei tarvitse olla parisuhdekurssitaustaa. Materiaali valmistuu myöhemmin keväällä, mutta voit ilmoittaa kiinnostuksesta jo ennakkoon.