Valtakunnallisen lähetystyön pyhän teemana on usko ja epäusko

 

Kristittyjen yhteistä ekumeenista lähetystyön pyhää vietetään Suomessa 9.-10. lokakuuta 2010. Pyhän teemana on usko ja epäusko.

Lähetyspyhä avaa näköaloja kristilliseen lähetystyöhön, jota monet kirkot ja lähetysjärjestöt tekevät maailmalla. Tavoitteena on vahvistaa kristittyjä yhteisessä tehtävässä eri puolilla maailmaa ja innostaa nuoria lähetysvastuuseen. Lähetyspyhänä korostetaan myös kristittyjen yhteistä rukousta lähetys- ja kehitysyhteistyön puolesta.

”On entistä ajankohtaisempaa, että kristityt tekevät lähetystyötä yhdessä. Kristinuskon painopisteen siirtyminen pohjoisesta ja lännestä etelään ja itään luo tähän uudenlaisen näköalan”, toteaa Suomen lähetysneuvoston puheenjohtaja Timo Vasko.

”Kirkot ja niiden lähetystyö ovat taas uusien haasteiden edessä, koska toimintaympäristö eri puolilla maailmaa on voimakkaassa muutostilassa. Erityisesti kaikki rajat ylittävä mediatyö lähetystyön palveluksessa ilahduttavasti lisääntyy”, Vasko jatkaa.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Lausannen liike ja World Evangelical Alliance järjestävät maailmanlaajuisen kokouksen The Third Lausanne Congress on World Evangelization 16.-25. lokakuuta 2010 Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa. Kokouksessa etsitään lähetystyön suuntaa tulevaisuuteen.

Lähetyspyhää on vietetty vuodesta 1999 alkaen lokakuun toisena sunnuntaina. Sen järjestävät Suomen lähetysneuvosto, Suomen Ekumeeninen Neuvosto ja Suomen vapaakristillinen neuvosto.

Kesäkuussa järjestettiin Edinburgh II 2010 lähetyskonferenssi. Tänä vuonna tuli kuluneeksi sata vuotta Edinburghin vuoden 1910 lähetyskonferenssista, joka oli sysäys ekumeeniselle kehitykselle. Se johti myöhemmin Kirkkojen maailmanneuvoston perustamiseen vuonna 1948.

Suomen Lähetysneuvosto: www.lahetysneuvosto.fi