Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Valtakunnallinen Yö kirkossa -tapahtuma kutsuu koululaisia ja nuoria yöpymään kirkossa

 

Mikkelin tuomiokirkko on mukana Yö kirkossa -tempauksessa. Kuva: Sari Savela

Valvomisen sunnuntain vastaisena yönä 16.−17.11. lapset valtaavat kirkot eri puolilla Suomea. Ensimmäistä kertaa valtakunnallisena järjestettävä Yö kirkossa -tempaus on suunnattu kouluikäisille.

Yö kirkossa -tempaus on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ”100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa” -juhlavuoden valtakunnallista ohjelmaa. Tempauksen ajankohta saattaa vaihdella seurakunnittain.

Haastetempauksen laittoivat liikkeelle Kallion ja Paavalin seurakunnat ja siihen on lähtenyt mukaan yli 60 seurakuntaa eri puolilta Suomea.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

”Tämä on meille jotain ihan uutta. Erityisesti partiolaiset ovat kysyneet monesti, että eikö pääsisi kirkkoon yöksi. No nyt pääsee!”, kuvaa Saija Lohikoski Lopen seurakunnan intoa liittyä mukaan tempaukseen.

Jyväskylän Korpilahden seurakunnan pappi Miina Karasti näkee tapahtuman myös madaltavan kirkon kynnystä: ”Kiva, että kirkko tilana tulee lapsille ja nuorille tutuksi, kun siellä saa yöpyä. Siten siitä voi tulla entistä tutumpi ja rakkaampi.”

Yökyläilyjen ohjelma vaihtelee seurakunnittain, mutta jokaisessa kirkkoyössä seikkaillaan ja tutustutaan kirkkoon ja sen lähiympäristöön.

Seurakuntien Yö kirkossa -tapahtumia löytyy lisää karttasovelluksessa.

Yö kirkossa -tapahtumaa voi viettää myös Fisucraftissa.

Kirkon viestintä