Ihmisiä ja ilmiöitä: Jari Kekäle: ”Ei se varmaan Jumalalle ole mikään tiedonanto, kun kerromme, että nyt tuntuu tältä” Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Valitaanko Kalliala Turun piispaksi jo torstaina?

 

Hiippakuntadekaani Kaarlo Kalliala on ehdolla piispanvaalissa

Vaaleissa ei aina jännitystä tuo epätietoisuus voittajasta, vaan siitä, kuinka paljon ääniä voittajan puolelle sataa.

Kaarlo Kalliala saatetaan valita piispaksi jo ensimmäisellä kierroksella torstaina Turun hiippakunnasta, jonka piispoista on usein tullut myöhemmin arkkipiispoja.

Turun piispanvaaliin liittyy aina enemmän kuhinaa kuin muiden hiippakuntien, poislukien ehkä Helsinki, jonka helsinkiläisenemmistöinen valtakunnanmedia huomaa poikkeuksellisen hyvin. Vanhan kirkollisen äänestyssäännön vuoksi Turussa annetut kirkolliset äänet painavat arkkipiispanvaalissa kuitenkin enemmän kuin muissa hiippakunnissa annetut, joten ”Lounais-Suomen” piispalla on yleensä niin halutessaan ollut mitä suurin todennäköisyys tulla valituksi myöhemmin arkkipiispaksi.

Huomenna torstaina Turussa käydään ensimmäinen kierros ja kirkollisissa piireissä jännitetään sitä, voittaako huippusuosittu hiippakuntadekaani Kaarlo Kalliala jo ensimmäisellä kierroksella. Näin käy, mikäli Kalliala saa yli 50 % annetuista äänistä.

IK-opisto neliöb. vkot.38-39. MJa

Seurakuntalainen uutisoi viime viikolla, että Kalliala toivoo muun muassa valtion ottavan roolin muslimien teologisen koulutuksen järjestämisessä, Hollannin tavan mukaan. Samaa sukupuolta olevia hän ei automaattisesti vihkisi kirkolliseen avioliittoon, vaikkakin kirkon yhteisesti niin ohjeistaessa pitäisi sitä mahdollisena.

Muut ehdokkaat Turun vaalissa ovat kirkkoherra Martti Hirvonen ja kirkkoherra Aino Vesti. Mikäli toiselle kierrokselle päädytään, se on merkattu kalentereihin 11.11. Ehdokkaisiin voi vielä tutustua osoitteessa evl.fi/piispanvaali. Äänioikeutettuja ovat Turun arkkihiippakunnan papit ja lehtorit sekä maallikkovalitsijat.