Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Väkivaltaa ja laittomia pidätyksiä Meksikossa

 

Chiapasin osavaltiossa Meksikossa protestanttikristityt ovat saaneet viime aikoina osakseen syrjintää. Lupauksista huolimatta hallitus ei ole reagoinut.

Uhkaukset kävivät toteen

Kesäkuun 14. päivä Mariano Matamorosin kylässä 30 protestanttiperheeltä leikattiin pois vesi- ja jätepalvelut. Leikkauksia seurasivat uhkaukset kaapata perheiden tilukset.

Kesäkuun lopussa uhkaukset toteutettiin kylän johtajien toimesta. Toistuvat vetoomukset hallitukselle eivät ole auttaneet asiaa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Kylässä on vuodesta 2012 lähtien vallinnut vihamielinen ilmapiiri protestantteja kohtaan. Vihamielisyyteen on liittynyt yrityksiä käännyttää protestantteja katolisuuteen sekä fyysistä väkivaltaa. Toivo heräsi hallituksen luvatessa vainojen uhreille, että uskonnonvapaus taattaisiin ja kaikki menetetty maa toimitettaisiin takaisin omistajilleen. Mitään toimenpiteitä lupausten täyttämiseksi ei ole kuitenkaan aloitettu.

 

Laiton pidätys

7. heinäkuuta viisi protestanttia vangittiin Tzeteltonin kylässä. Syy vangitsemiselle oli henkilöiden kääntyminen protestanteiksi. Pian kolme alaikäistä tyttöä vapautettiin, mutta aikuiset jäivät vankilaan erittäin huonoihin olosuhteisiin.

Paikalliset viranomaiset vetosivat vanhaan sopimukseen, jonka mukaan protestanteiksi kääntyvien tulee maksaa 500 peson sakko. Muuten heidät voi sopimuksen mukaan määrätä pakkotyöhön tai karkottaa yhteisöstä. Kansainvälisesti pidätys on tuomittu laittomaksi, mutta alueen hallitus ei ole kommentoinut asiaa mitenkään.

 

Lähde: Christian Solidarity Worldwide

Kuva: Russ Bowling /flickr.com

 

Aiheet