Vainot Intiassa eivät pysäytä kristinuskoa

 

Kristittyjen vainot pahenevat Intiassa. Jumala on kuitenkin uskollinen ja kutsuu ihmisiä vainojen keskelläkin. Pastori John kertoo, mitä Jumala on tehnyt hänen elämässään.

Vuonna 2014 Intiassa valtaan nousi kymmenen vuoden tauon jälkeen hindunationalistinen BJP-puolue. Se haluaa tehdä kulttuurillisesti jakautuneesta Intiasta yhtenäisen maan, jossa kaikki puhuvat hindin kieltä ja ovat hindulaisia. Tavoitteena on saada Intiasta hindulainen valtio vuoteen 2021 mennessä.

– Jos viholliseni saavat tietää, että tulin Suomeen ja kerroin nämä asiat, he heittävät minut vankilaan. He saattavat jopa tappaa minut, kertoo intialainen pastori John. John ei tietenkään ole hänen oikea nimensä, vaan se täytyy turvallisuuden vuoksi pitää salassa. Hän on tullut Suomeen puhumaan kristittyjen jatkuvasti lisääntyvistä vainoista Intiassa.

SRO-PK, neliöb. 18.7.-14.8. MJa

Vallassa olevat ihmiset ovat brahmaaneja, ylimmän kastin jäseniä. Hindulaisten pyhän kirjan mukaan he ovat syntyneet Brahma-jumalan päästä ja he ovat korkeammalla ymmärryksen tasolla kuin muut.

– Tällä oikeutetaan eriarvoisuus, sanoo John, se on pahin osa heidän uskontoaan.

Perustuslain mukaan kaikilla on oikeus esimerkiksi julistaa omaa uskontoaan ja vaihtaa uskonnosta toiseen vakaumuksensa perusteella. Ketään ei saa pakottaa tai lahjoa vaihtamaan uskontoa. BJP-puolue pyrkii kuitenkin muuttamaan perustuslakia ja poistamaan vähemmistöuskontojen oikeuksia.

Kristityt ahtaalla

Vainot lisääntyivät dramaattisesti vuoden 2017 aikana. Kristittyjä vainotaan kaikkialla Intiassa ja kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Kirkko leimataan uhkaavaksi, koska se ei edusta hindunationalistista aatetta. Kristillisten järjestöjen toiminta, kuten sosiaalityö ja terveydenhuolto, on todettu epänationalistisiksi ja laittomiksi. Järjestöjä syytetään ihmisten houkuttelemisesta kristinuskoon epäilyttävin keinoin.

Avoimen uskonnollista toimintaa ei voi harjoittaa julkisesti varsinkaan maaseuduilla, missä tilanne on kaikkein huonoin. Ihmisten kotoa saatetaan tulla etsimään Raamattuja, jotka sitten poltetaan näyttävästi. Ihmisiä pahoinpidellään. Taloja poltetaan. Monia pastoreita on tapettu. Joskus heidän ruumiinsa paloitellaan. Kristittyihin kohdistuvista väkivaltarikoksista ei seuraa rangaistuksia. Päinvastoin viranomaiset saattavat olla jopa mukana niissä. Esimerkiksi poliisit voivat keskeyttää jumalanpalveluksen ja hakata siellä olevia ihmisiä.

– Voimme pitää vain hyvin pieniä kokoontumisia, John kertoo.

Toivoa vaikeuksien keskellä

Johnin mielestä erityisen kaunista Intian kirkoissa on niiden kasvu vainojen keskellä. Vaikka vainot ovat lisääntyneet, ihmisiä kääntyy kristityiksi koko ajan enemmän.

– Me emme voita sieluja, vaan Jumala voittaa. Tämä on hänen työtään. Siksi vainot eivät voi pysäyttää kristinuskoa. Ei ainoastaan Intiassa, vaan koko maailmassa. Ihmiset voivat polttaa kirkkoja ja tappaa kristittyjä, mutta kristinusko ei katoa. Näemme sen historiastakin.

Toinen asia, joka häntä koskettaa, on kirkkojen johtajien uskollisuus epäkiitollisessa työssään. Varsinkin maaseudulla pastorit ovat hyvin köyhiä. Heillä usein ei ole riittävästi ruokaa perheelleen, ei tarpeeksi vaatteita eikä rahaa lähettää lapsiaan hyvään kouluun. Vaikeuksistaan huolimatta he palvelevat Jumalaa. Mikä sitten antaa ihmisille toivoa?

– Meidän toivomme on siinä, että Jeesus lupasi tulla takaisin ja viedä meidät taivaaseen. Sitä me odotamme.

Meille suomalaisille kristityille Johnilla on yksi pyyntö:

– Rukoilkaa Intian puolesta. Kun me rukoilemme, Jumala tekee työtä. Rukoilkaa, että Jumala antaisi Intian uskoville rohkeutta olla luopumatta kristinuskosta vaikeissa tilanteissa. Rukoilkaa, että saisimme kasvaa Herrassa ja jatkaa eteenpäin.

Open Doors -järjestön World Watch -listalla näkyy 50 maailman maata, joissa kristityt kokevat pahinta vainoa. Intia nousi vuoden 2017 aikana sijalta 28 sijalle 11.

Teksti Meri Halme | Kuvat opendoors.fi

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!