Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vainojen museo pysäytti Isisin vainoamat

 

Jesidi- ja kurdidelegaation jäsenet Varsovan gheton aukiolla Yad Vashemissa. Vierailua emännöi Yad Vashemin Kristityt Ystävät -osaston johtaja, suomalainen Susanna Kokkonen (toinen vas.). Kuva: Yad Vashem

Nykyäänkin ihmisiä tapetaan ja toiset katsovat sivusta, Lähi-idän vähemmistöön kuuluva jesidi kommentoi kokemustaan.

Lähi-idän jesidi- ja kurdivähemmistöjen kärsimysten ja juutalaisten kokeman holokaustin välillä on vahvoja yhtäläisyyksiä, totesivat Jerusalemin Yad Vashem -museossa maaliskuun alussa vierailleet jesidi- ja kurdidelegaatioiden jäsenet.

Pohjois-Irakin Kurdistanista kotoisin olevat vieraat eivät voineet olla rinnastamatta vainojen museon kuvaamia tapahtumia omien kansojen kokemuksiin, tunnetuimpana noin 300 000 jesidin joukkopako Isis-terroristien edestä.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Me kysymme itseltämme, miten voi olla mahdollista, että 2000-luvulla naisia voidaan myydä? Minua satutti se, että kun juutalaisyhteisöä vainottiin, kaikki vain katsoivat sivusta ja miljoonia tapettiin. Sama tapahtuu nykyään, kansainvälinen yhteisö näki mitä tapahtui ja tyytyi vain katsomaan, eräs jesidiryhmän jäsenistä totesi The Jerusalem Postin mukaan.

Kuusihenkinen seurue osallistui Jerusalemissa konferenssiin, jonka aiheena olivat uskonnollisten ja etnisten vähemmistöjen nykyään kokemat vainot.