”Vaikka piispa vaatisi meitä kääntymään pois sanan viitoittamalta tieltä, me emme voi”

 

Lauri Vartiainen piti linjapuheen Hengellisillä syventymispäivillä. Kuva: Petri Vähäsarja

Kielenkäyttö kovenee kirkossa, sanoi Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen linjapuheessaan Hengellisillä syventymispäivillä.

Suomen Raamattuopiston Hengellisillä syventymispäivillä on perinteisesti kuultu toiminnanjohtajan linjapuhe. Tänäkään vuonna edes korona ei sitä estänyt.

– Voi olla, että tämä koronakevät on kokonaisen ajanjakson loppu, ja vain alkusoittoa paljon isommalle muutosten ajalle, jossa pitää opetella elämään yhä kasvavien haasteiden keskellä ja suuremman epävarmuuden vallassa.

IK-opisto vuosisop.,vko24-25, neliöb,MJa

– Jos niin on, niin tulemme kyllä Jumalan avulla selviämään siitäkin yhdessä. Vaikka kaikki muuttuisi, on tärkein paikallaan: ”Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti”, Vartiainen siteerasi.

Hän katsoi, että liberaalissa lännessä vaaditaan nyt sopeutumista ”gender-ideologian kaltaisiin järjettömiin aatteisiin”.

– Myös kirkossa kovenee kielenkäyttö, Vartiainen sanoi avioliittokeskusteluun viitaten.

– Moni vaatii kaikkia taipumaan ajanhengen alle, tai muuten ei hyvä seuraa. Kristus kuitenkin sanoo: ”Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut”, Vartiainen totesi Matteuksen evankeliumia lainaten.

– Vaikka enkeli, piispa tai esivalta vaatisi meitä kääntymään pois Jumalan sanan viitoittamalta tieltä, me emme voi. Meidän tiemme on apostolien viitoittama.

”On aika unohtaa vanhat kiistat järjestöjen välillä”

Vartiainen korosti, että Kristuksen kirkko säilyy vain, kun se on Jumalan sanan kirkko.

– Kaikki nykyinen kiistely on vain myrskyä vesilasissa. Se on pintakuohua, joka hetkisen kuplii ja sitten taas katoaa. Uskon syvävirta ei muutu, ei katoa eikä tuhoudu. Kristuksen vaeltava kansa jatkaa kulkuaan tänään, niin kuin se on tehnyt eilen ja tulee tekemään huomennakin, ja ylihuomenna. Aina Kristuksen paluuseen asti.

– Jos olemme ahtaalla, jos ympärillä tapahtuu pahoja asioita, älkää lannistuko ja surkeilko. Jeesus itse antaa meille ohjeen: ”nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä”.

”Entä mitä meidän tulisi yhdessä tehdä”, Vartiainen kysyi.

– Nyt on oikea aika rakentaa yhteisöjä. Herätysliikkeiden ja kirkkokansan yhteisiä jumalanpalvelusyhteisöjä isommilla paikkakunnilla, rukouspiirejä ja raamattupiirejä kaikkialle. Ne ovat suunnaton siunaus kirkolle ja niille, jotka ovat niissä mukana.

– Monet puhuvat kirkon keväästä. Minä sanon teille: kirkon kevät tulee silloin, kun suurin joukoin yhdessä kokoonnumme kuulemaan Jumalan puhetta meille, kokoonnumme rukoilemaan, palvomaan ja tekemään työtä yhdessä.

– Tänään on aika unohtaa vanhat kiistat liikkeiden ja järjestöjen välillä, Vartiainen sanoi.

Suomen Raamattuopiston Hengellisten syventymispäivien ohjelma ja kaikki tapahtumaan liittyvä informaatio löytyvät täältä