Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Vaikeilla ajoilla on puolensa

 

Hannu Nyman

Sanan päätoimittaja Hannu Nyman ottaa tämän viikon pääkirjoituksessaan kantaa kiristyvään ilmapiiriin ja ihmisten ahdistuneisuuteen. Hän arvelee, että vaikeat ajat saavat kristitytkin lopettamaan saivartelun ja keskittymään uskon ytimeen.

”Olemme uskoneet siihen, ettei tätä kehitystä mikään voi horjuttaa. Ja nyt talous yskii ja eläkeuudistuksen keskellä monet nuoret vastaavat katugallupeissa, ettevät he usko edes saavansa mitään eläkettä omana aikanaan”, Nyman kirjoittaa. Varsinaisena ahdistuksen laukaisijana Nyman pitää Venäjän toimia Ukrainassa.

”Vaikeilla ajoilla on kuitenkin myös hyvät puolensa. Ennen muuta silloin asiat pelkistyvät. Kaikenlaiset leikittelyt hienoilla yksityiskodilla jäävät vähemmälle. Jäljelle jää oleellinen ja välttämätön”, Nyman muistuttaa ja toteaa, että myönteisinä aikoina kristitytkin rohkaistuvat saivartelemaan uskon kehällisistä asioista.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

”Kun kuulee viestejä maailmalta, sieltä, missä kristinuskovaiset ovat uskonsa vuoksi todella lujilla, siellä tuon uskon ydin pelkistyy. Oleellisimmaksi jää se, että Jumala on tosi, vaikka mikään ympäröivissä olosuhteissa ei sitä vakuuttaisi”, Nyman kirjoittaa.

Lue koko pääkirjoitus Sanan nettisivuilta.