Kansanedustaja ja seurakunta-aktiivi sanailivat järjestöjen tuesta Viikon debatissa

 

Seurakunta-aktiivi Jukka Kivimäki ja seurakuntavaalien kampanjakasvo

KUUNTELE KLIPPI. Seurakuntavaalien kampanjakasvo, kansanedustaja Jani Toivola ja seurakuntavaaliaktiivi Jukka Kivimäki kommentoivat keskiviikkona Radio Dein suorassa Viikon debatissa Vantaan seurakuntien kirkkovaltuuston päätöstä jakaa avustusta kaikille kirkon lähetysjärjestöille.

– Mitä siellä [Vantaalla] on tapahtunut, kertoo siitä, että ensin mentiin äärilaitaan toiseen suuntaan, nyt palattiin siihen, että myös perinteisesti ajattelevilla ihmisillä on tilaa tässä meidän kirkossamme, arvioi Kivimäki.

– Koen, että siellä [kirkossa] on toinen ryhmä, jonka vaatimus on, että noiden elämäntapa ei mahdu tänne kirkkoon, vastasi Toivola.

Jukka Kivimäki on ehdolla seurakuntavaaleissa Espoossa ”Yhdessä matkalla – Missio Olari” -listalla.

– Yksi ongelma [aiemmissa lähetysmäärärahapäätöksissä] on ollut, että ne, jotka ovat ajatelleet perinteisellä tavalla Raamatusta ja lähtevät sieltä katsomaan asioita, eivät enää mahtuisikaan kirkkoon. Vantaalla on aikaisemmin ollut kysymys siitä, yhtyvätkö näin ajattelevat kirkon päätöksiin. Kyllähän nämä järjestöt sitoutuvat kirkon päätöksiin, tulkitsi Vantaan valtuutettujen eilisestä päätöksestä iloinnut Kivimäki.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Seurakuntavaalien kampanjakasvona vahvasti seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta puhuva kansanedustaja Jani Toivola sanoo pitävänsä ”kauniina ajatuksena” tavoitetta, että kaikki mahtuvat samaan kirkkoon.

– Ajattelen, että se ei voi toteutua, jos kirkko ei laajene kaikkien ihmisryhmien kokoiseksi. Itse olen kantanut mukana ihmisoikeustyössä käytettävää ajatusta, että minkään ihmisryhmän arvo tai toiminta ei saisi perustua toisen ihmisryhmän oikeuksien rajaamiseen. Mitä tapahtuu seksuaalivähemmistökysymyksessä, niin koen, että siellä on toinen ryhmä, jonka vaatimus on, että noiden elämäntapa ei mahdu tänne kirkkoon, jäsensi Toivola tuntojaan Radio Deissä.

Lue myös: Vantaan kirkkovaltuusto päätti tukea kaikkia lähetysjärjestöjä

Viikon debatti kokonaisuudessaan Radio Dein ohjelma-arkistossa

Kuuntele ote Jani Toivolan ja Jukka Kivimäen keskustelusta Viikon debatissa [16min]:

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)