Vaalin kakkonen arvioi uutta piispaa: ”Marista saadaan pirtsakka kaitsija”

 
JOUNI LEHIKOINEN

Jouni Lehikoisella on huoli kirkon hengellisestä tilasta.

− Marista saadaan nuorekas ja pirtsakka kaitsija tähän hiippakuntaan, ei siinä mitään, arvioi Turun arkkihippakunnan piispanvaalissa toiseksi jäänyt Jouni Lehikoinen vaalit voittanutta Mari Leppästä Radio Deille tuloksen ratkettua.

Jouni Lehikoinen kokosi Turun arkkihiippakunnassa tänään järjestetyn piispanvaalin toisella kierroksella vajaa sata ääntä kilpakumppaniaan Mari Leppästä vähemmän. Ääniä annettiin alustavan laskennan mukaan 1032, joista Leppänen sai noin 55 ja Lehikoinen noin 45 prosenttia.

− Se mitä minun tukijoukkoni halusivat olla viestittämässä kentälle näiden vaalien kautta, oli huoli kirkon hengellisestä tilasta tällä hetkellä. Se todellisuus ei saa tässä vaalissa jäädä kuulumatta, sanoi Jouni Lehikoinen Radio Dein haastattelussa alustavan ääntenlaskennan tulosten julkistamisen jälkeen.

Tre Helluntaisrk 14.-18.4. neliöb, MJa

− Kirkko tarvitsee tällä hetkellä hyviä, turvallisia ja luotettavia hengellisiäjohtajia. Se on iso viesti, mikä tämän ajan kirkon pitäisi ymmärtää, Lehikoinen arvioi.

Radio Dei kysyi vaalituloksen ratkettua Turun Mikaelin seurakunnan kirkkoherrana työskentelevältä Lehikoiselta arvioita siitä, millaisen kaitsijan kirkko ja hiippakunta saa Mari Leppäsestä.

− Mari tulee kapitulin sisältä, joten hänellä on tietotaitoa. Hän on toiminut piispan sihteerinä ja hiippakuntadekaanina. Hänellä on hyvät edellytykset nyt lähteä luotsaamaan hiippakuntaa. Marista saadaan nuorekas ja pirtsakka kaitsija tähän hiippakuntaan, ei siinä mitään.

Kuuntele Turun Mikaelin seurakunnan Jouni Lehikoisen haastattelu piispanvaalin tuloksen selvittyä [Radio Dei 3.12.2020, toimittaja Anu Lehtipuu]:

Kuuntele hiippakuntadekaani Mari Leppäsen haastattelu piispanvaalin tuloksen selvittyä [Radio Dei 3.12.2020, toimittaja Anu Lehtipuu]:

 
Radio Dei Radiot_fi