Uutta toivoa sotalapsille Turkissa

 

Suomen helluntaiherätyksen medialähetysjärjestö Avainmedia on organisoinut joulujuhlia, joita pakolaislapset viettävät parhaillaan Turkissa.

Avainmedia jatkaa tänä vuonna viimevuotista joulukampanjaansa, jonka seurauksena monet Turkissa asuvat pakolaislapset ja heidän perheensä osallistuivat joulujuhliin, saivat tarpeellisia tarvikkeita ja lelun ja tutustuivat paikallisseurakuntiinsa.

Myös tänä jouluna pakolaislapset saavat viettää iloista joulujuhlaa Istanbulissa, Gaziantepissa, Izmirissä ja Antakyassa (ent. Antiokia), ja ennen kaikkea kuulla juhlinnan pääkohteesta, Jeesuksesta.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Apua ja iloa lapsille, sairaille ja perheille

Avainmedia auttaa joulukampanjallaan myös Turkin Antakyassa sijaitsevan syöpäsairaalan pieniä potilaita. Sairaalassa hoidetaan myös palovamman saaneita lapsia. Avainmedian henkilökohtaisesti tuntemat alueella toimivat pastorit vierailevat sairaiden luona. He auttavat majoituksen järjestämisessä ja vievät perheille valmiiksi ladatun ostoskortin kauppaan. Lapset saavat näin tarvitsemaansa ravitsevaa ruokaa, jota sairaalasta ei saa. Lisäksi lapsia ilahdutetaan joululahjalla.

Perheille kerrotaan, että pastorit ovat itse entisiä muslimeja, jotka uskovat nyt Kristukseen. Jos pastorit saavat luvan, he rukoilevat lasten ja perheiden puolesta.

Monenlaista kärsimystä

– Täällä on paljon kärsimystä. Sodan seuraukset. Maanjäristykset. Ja lisäksi ovat sairaudet, suree pastoriAziz pienten potilaiden tilannetta.

Pastori Aziz on paikallinen pastori, joka auttaa alueen perheitä. Häntä kannustavat Jeesuksen sanat, joita hän siteeraa:

”Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin koditon, ja te otitte minut luoksenne. Minä olin alasti, ja te vaatetitte minut. Minä olin sairas, ja te kävitte minua katsomassa. Minä olin vankilassa, ja te tulitte minun luokseni.” (Matt. 25:35–36).

Pakolaisten asema

Turkissa on lähes 4,5 miljoonaa arabiaa puhuvaa pakolaista. He ovat tulleet pääosin Syyriasta ja Irakista. He pakenivat henkensä edestä tuhoisaa sotaa omassa maassaan. Näiden pakolaisten joukosta lähes 30 prosenttia on lapsia. Monet heistä ovat syntyneet Turkissa.

Pakolaisten asema Turkissa on hyvin vaikea. Pakolaisia kohdellaan Turkissa erittäin huonosti ja he ovat alipalkattuja. Pakolaisperheen ansiot saattavat olla vain muutaman euron päivässä, kun yksinkertainen ateriakin saattaa maksaa enemmän.

Pakolaisten keskuudessa on ollut hengellistä herätystä, ja monet ovat kuulleet evankeliumin esimerkiksi Avainmedian arabiankielisen Al Hayat -kanavan kautta. Uskoon tulleet kuuluvat paikallisiin ex-muslimiseurakuntiin, joista muutamia Avainmedia tukee taloudellisesti ja kouluttaa uskovia sosiaalisen median evankeliointi- ja opetuslapseuttamistyöhön.

Joulun jälkeen

Pastorit tapaavat pakolaisperheitä joulun jälkeenkin. Avainmedia on sitoutunut jatkamaan normaalia medialähetystyötä ja lähetyskoulutusta joulukampanjassa olevien perheiden parissa myös tulevina vuosina, joten näin ollen myös perheet kokonaisuutena ovat hengellisen avustustyön kohteena.