Uusi videopalvelualusta pureutuu kristinuskon isoihin kysymyksiin

 

Kristinuskon perusteita käsittelevä videopalvelualusta Janoinenlammas.fi julkistettiin torstaina 28.1. 

Yli sadan videon arkisto palvelee sekä seurakunnista vieraantuneita, että raamatunopetuksesta kiinnostuneita.  Jo ennen koronaa alkanut projekti pyrkii tekemään kristinuskoon ja Raamattuun tutustumisen mahdollisimman helpoksi ja huomioimaan erityisesti ihmisiä, joita ei tavallisissa seurakunnan tilaisuuksissa näy. Videoalustan käyttö on helppoa niin matkapuhelimella kuin tietokoneella ja luo uuden raikkaan tavan tutustua maailmantunnetuimpaan ja luetuimpaan kirjaan Raamattuun.

Eri teemoihin tutustuminen ei edellytä kirjojen lukemista tai perehtyneisyyttä Lyhyet, noin 3-6 minuutin videot kertovat pelkistetysti oleellisen kustakin aiheesta. Ne eivät kaihda käsittelemästä vaikeitakin kysymyksiä, kuten kärsimyksen ongelmaa tai mitä järkeä on uskoa Jumalaan.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Puhujina kokeneita opettajia, kuten teologian tohtori Eero Junkkaala ja teologi Leif Nummela. Puhujien määrä ja videotarjonta laajenee ajan myötä kattaen uusia teemoja laaja-alaisesti.

Hankkeen taustalla on Suomen Liikemiesten Lähetysliiton yhteydessä toimiva Next Billion eräänlainen kristillinen ei-kaupallinen start-up, jonka päämääränä saada ihmiset kiinnostumaan elämän suurista kysymyksistä nykyaikaisen teknologian keinoin.

Videopalveluun pääset tutustumaan tästä.