Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Uusi translaki huolettaa Kanadan kristittyjä

 

Kristillinen kattojärjestö pyysi etukäteen täsmentämään lain muunnosterapia-käsitettä, mutta ei saanut viranomaisilta vastausta. (Shutterstock)

Lain määritelmä ”muunnosterapiasta” jää arvostelijoiden mukaan epämääräiseksi.

Kanadassa tuli 7. tammikuuta voimaan transseksuaalisuutta koskeva laki, Bill C-4, joka kieltää eheyttävän seksuaaliterapian, sen mainonnan ja lasten viennin ulkomaille eheytysterapiaan, kertoo kristillinen sivusto ca.thegospelcoalition.org. 

Lakia on valmisteltu lokakuusta 2020. Sen ensimmäinen versio Bill C-6 ei mennyt läpi. Nyt voimaan tulleen hyvin samanlaisen lain sanamuodot tekevät sen soveltamisalasta laajan. Huolena on muun muassa, että sitä voitaisiin soveltaa jopa keskusteluihin vanhempien ja lasten tai pastorien ja seurakuntalaisten välillä saarnoista puhumattakaan.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kanadalaisseurakuntien pastoreita rohkaistiin lukemaan kirkoissaan teksti, jossa sanotaan muun muassa, että koska lain määritelmä ”muunnosterapia” jää epämääräiseksi, monilla on huoli, että se voisi viedä vanhemmilta, pastoreilta ja muilta oikeuden opettaa raamatullista seksuaalikäsitystä uskonnon-, omantunnon-, ja sananvapaudesta huolimatta.

Seksuaalivähemmistöjen nettilehti losangelesblade.com kertoi, että yli 4 000 pastoria Kanadassa ja Yhdysvalloissa protestoi lakia 16. tammikuuta seurakunnissaan. Lehti mainitsi muun muassa Franklin Grahamin ja John MacArthurin, jota se löylytti listaamalla väitteitä tämän homovastaisista lausumista.