Uusi seurakuntien varhaiskasvatuksen lehti on ilmestynyt

 

Pikkuväki ja Pyhäkoululehti lakkautettiin viime vuonna. Niiden tilalle on nyt luotu uusi varhaiskasvattajan lehti Pieni on Suurin. Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän lehden ensimmäinen numero on vastikään tullut painosta.

Pieni on suurin on uusi varhaiskasvattajille suunnattu lehti. Kustantajan luonnehdinnan mukaan se palvelee ja kehittää seurakuntien varhaiskasvatustyötä ja edistää siten lasten ja perheiden hyvinvointia. Lehden kohderyhmään kuuluvat lasten parissa toimivat työntekijät ja vapaaehtoiset, seurakuntien ja päivähoidon ammattikasvattajat sekä alan opiskelijat. Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän lehden ensimmäinen numero on ilmestynyt tammikuussa.

– Lehti edistää yhteistyötä, jossa kirkko on mukana avointen varhaiskasvatuspalveluiden järjestäjänä, sekä tukee yhteiskunnan varhaiskasvatuksessa erityisesti uskontokasvatusta, linjaa lehden päätoimittaja ja Nuori Kirkko ry:n johtaja Lasse Halme.

TV7 neliöb 24.11.-10.12.MJa

Halmeen mukaan lehdessä yhdistyy uusin teologia pedagogiikkaan avoimella ja avaralla tavalla.

Lehti pyrkii edistämään ajattelua, jossa lapsi on toiminnan keskiössä. Lehdestä on tarkoitus luoda palvelukokonaisuus, joka rakentuu varsinaisen lehden lisäksi suunnitelmaliitteistä, verkkosivuista, some-palveluista ja uutiskirjeistä. Se jatkaa edeltäjiensä Pikkuväen ja Pyhäkoululehden jalanjäljissä. Pikkuväki ja Pyhäkoululehti lakkautettiin viime vuonna taloudellisista syistä. Pyhäkoululehti ehti ilmestyä vuodesta 1889 aina viime vuoteen saakka.

Pieni on suurin – Varhaiskasvattajan lehti on Nuori Kirkko ry:n julkaisu ja osa sen toiminnallista kokonaisuutta. Lehden kustantaa Lasten Keskus.

Pieni on Suurin ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Numeron 2/17 mukana julkaistaan päivä- ja perhekerhoja varten erillinen suunnitelmaliite. Päkän ohjeet pienille ja suurille -pyhäkoulusuunnitelmat julkaistaan erillisenä lehtenä kahdesti vuodessa siten, että se palvelee aina koko kauden suunnittelua. Suunnitelmien tilaaja saa samalla myös kahdesti vuodessa varhaiskasvatuksen lehden.