Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Uusi naistenlehti tarjoaa armollisemman näkökulman elämään

 

Kristillinen verkkolehti Ruut julkaisi ensimmäisen juttunsa reilu viikko sitten. Aloitusviikolla lehden sivuilla vierailtiin noin 3000 kertaa, mikä kielii siitä, että tällaiselle on ollut tilausta.

– Lehden taustalla on oma pitkäaikainen haaveeni kristillisestä naistenlehdestä, joka käsittelisi kiinnostavia aiheita tuoreella tavalla eikä aliarvioisi lukijoita, kertoo päätoimittaja Nelli Heinimo.

Lehden nettisivu esittelee Ruutin ”naisille suunnatuksi verkkolehdeksi, joka katselee maailmaa kristinuskon näkökulmasta”. Ruut poikkeaa perinteisistä naistenlehdistä käsittelemällä myös uskonasioita.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

– On kiinnostavaa kirjoittaa uskosta ja Raamatusta juuri naisten elämää koskettavista näkökulmista. Esimerkiksi yksi tähän saakka luetuimmista jutuistamme on otsikoitu ”8 tapaa, joilla Jeesus edisti naisten asemaa”.

Ruut saattaa yhteen naisia eri taustoista

Lehden nimi tulee Raamatusta löytyvästä Ruutin kirjasta. Hepreankielinen sana, johon Ruut pohjautuu, tarkoittaa kauneutta ja ystävyyttä. 

– Moni naistenlehti asettaa lukijoille kovia tavoitteita ja paineita. Kauneus, trendikkyys, tehokkuus ja timmi ulkomuoto ovat arvojärjestyksessä korkealla, ja moneen ongelmaan tarjotaan ratkaisuksi uuden vaatteen, sisustus- tai kosmetiikkatuotteen ostamista. Ruut-lehti etsii toisenlaisia näkökulmia siihen, millaista on hyvä ja menestyksekäs elämä.

Heinimo kertoo lehden syntyneen hänen omana vapaa-ajanprojektinaan. Hän iloitsee siitä, että yhteiskristillisen lehden tekemiseen osallistuu kristittyjä useista eri seurakuntataustoista.

– Toivon, että lehti voisi tuoda yhteen eri suuntauksista tulevia kristittyjä. Usein olemme vain omissa seurakuntaporukoissamme ja tapahtumissamme, vaikka meillä on paljon yhteistä.