Uusi gospelbändi Kotiinpalaajat tekee biisejä taivaskaipuusta

 

Eräs tuoreimpia kokoonpanoja gospel-maailmassa on Samuli Luomaranta ja Kotiinpalaajat. Tätä porukkaa yhdistää usko Jumalaan ja taivaskaipuu.

Teksti Roosa Ilomäki | Kuva Lauri Halme

Samppa, Lauri ja bändin toinen Miika tunnetaan Sarasteesta, joka soitti hienon kymmenvuotisen uran. Samuli kertoo tehneensä aina biisejä ja niiden teko jatkui, vaikka Sarasteen aikakausi päättyikin.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Biisejä tehdessä tuli ajatus, että haluan tuoda edelleen musiikin kautta sanomaa taivaasta ja uskosta Jumalaan, sanoo Samuli.

Hän päätti kerätä porukan, joka muodostuikin luontevasti ja sai kaverikseen Laurin, Miikan (Luomaranta), kun yhteistä musiikkitaivalta on jo takana. Pitkän ystävyyden myötä myös Lamminmäen Miika löysi tiensä porukkaan.

Taivaskaipuusta hyvään elämään

Ihmiset ovat aina pitäneet tarinoista. Vaikka nykyään monet viettävät paljon netissä ja sosiaalisessa mediassa, tarinat kiehtovat edelleen. Viime kuussa julkaistu esikoisalbumi Hyvää elämää sisältää tarinoita Sampan omasta elämästä ja läheistensä kokemuksista.

– Vaikka me kristityt täällä maailmassa kaipaamme taivaselämää, voi maan päälläkin elää hyvää elämää, kun uskoo Kristukseen ja siihen, että hän on tehnyt meille kaiken valmiiksi taivaspaikkoja ajatellen. Lutherin löytö “uskosta vanhurskas saa elää” 500 vuoden takaa vahvistaa tätä ajatusta, meidän täytyy vain uskoa ja luottaa siihen, että “ihminen pelastuu yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen tähden”, Samuli kertoo.

Meitä kristittyjä yhdistää usko ja taivaskaipuu

Samppa ja Lauri ovat tällä hetkellä musiikkihommien lisäksi nuorisotyössä ja kokevat saavansa siitä paljon. Myös jotakin mistä on hyötyä musiikin teossa ja esittämisessä.

– Ainakin tapaamme nuoria ja pysymme niin sanotusti kelkassa mukana kaikista parhaiten, he naurahtavat.

Myös molemmat Miikat käyvät päivätyössä musiikin lisäksi. He soittavat myös Park7:ssa, mikä pitää nuoret miehet kiireisinä.
Kaikki me kristityt olemme saaneet tehtäväksemme käskyn viedä evankeliumia ja tämä on näiden nuorten miesten tapa toteuttaa lähetyskäskyä.

Lue koko juttu Nuotta.comista!