Uskovan elämä ei saa olla vain kalastamisesta puhumista

 

Gary Wilkerson

“Onko seurakuntasi keskittynyt enemmän kalastusvälineiden esittelyyn ja kalastamisesta puhumiseen kuin itse kalastamiseen”, Gary Wilkerson kysyy kuulijoiltaan.

Pastori ja kirjailija Gary Wilkerson on Suomessa viidettä kertaa. Gary Wilkerson johtaa The Springs Churchia Yhdysvaltain Colorado Springsissä sekä isän­sä David Wilkersonin (1931-2011) perusta­maa kansainvälistä World Chal­lenge -järjestöä. 

Vuosia sitten Gary ja David Wilkerson vierailivat Suomessa ja pitivät Helsingin messukeskuksessa kokoussarjan. Tapahtuman lehdistötilaisuuteen miehet olivat pukeutuneet hyvin istuviin pukuihin. Gary Wilkersonin olemus oli pidättyväinen, mutta ystävällinen. Nyt Helsingin Saalem-seurakunnan lavalla on toisenlainen Gary Wilkerson. Rentoon villapaitaan pukeutunut Wilkerson elehtii lavalla vilkkaasti harmaantuneet hiukset hulmuten. Hän on saapunut Suomeen Saalem-seurakunnan johtajuuskonferenssin pääpuhujaksi.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Paljon puhetta, vähän tekoja

Wilkerson kertoo hengellisestä uudistuksesta, jonka hän koki puolisen vuotta sitten, lähes 60-vuotiaana.

          Ennen kuljin ihmisten ohi. Kävin kyllä puhumassa pastoreille ja saarnasin paljon. Väsyin siihen, että puhuin evankeliumista, mutta en elänyt sitä todeksi. Meidän kristittyjen tulisi olla elävä esimerkki Jeesuksesta.

Wilkerson vertaa evankeliumista puhumista kalastamiseen.

          Mitä jos vain puhuisin kalastamisesta ja esittelisin kalastusvälineitä, mutta en koskaan kalastaisi. Onko seurakuntien tila juuri tämä? Paljon puhetta, mutta ei tekoja.

Omassa elämässään Wilkerson tuli pisteeseen, jossa hän kaipasi muutosta. Eräänä iltana hän kertoi rukoilleensa hotellihuoneessaan, että Pyhä Henki koskettaisi häntä ja uudistaisi. Siinä hetkessä ei tapahtunut mitään erityistä, mutta jo seuraavana päivänä Wilkerson sai huomata itsessään uutta rohkeutta kertoa Jumalan rakkaudesta tuntemattomille ihmisille.

          Nykyään kysymme vaimoni kanssa aamulla herättyämme toisiltamme, mitä tänään tekisimme. Vastaamme yhteen ääneen: parannamme sairaita, julistamme evankeliumia, puhdistamme pitaalisia ja herätämme kuolleista, Gary Wilkerson kertoo.

Uudistus toi rohkeuden

Gary Wilkerson kertoo luontaisesti olevansa ujo ja sisäänpäin kääntynyt, mutta viime kuukausina Jumalan Pyhän Hengen antama uudistus on tuonut myös lisää rakkautta ihmisiä kohtaan. Rakkaus ihmisiä kohtaan on suurempaa kuin ihmispelko tai pelko maineen menetyksestä. Wilkerson haastaakin kuulijoitaan uskomaan Jumalan suuruuteen ja kaipaamaan Pyhän Hengen vuodatusta, jotta kristittyjen elämä voisi olla enemmän linjassa apostolintekojen tapahtumien kanssa.

Gary Wilkerson on pastori kuudennessa polvessa, myös hänen neljä lastaan ovat astumassa kristilliseen palvelutyöhön. Helluntailaisessa kodissa kasvanut Wilkerson muistelee, kuinka hän lapsuudessaan kuuli paljon puhuttavan ja saarnattavan siitä, kuinka maailma on paha ja kuinka asiat menevät aina vain huonompaan suuntaan. Wilkerson kertoo, kuinka häntä aina häiritsi se, ettei koskaan kuullut sitä toista puolta.

          Kun vihollinen nousee, Herra nostaa vielä suuremman hyökyaallon. Jumalan armo on aina suurempaa. Missä synti lisääntyy, siellä Jumalan armo lisääntyy vielä enemmän.

Saalem-seurakunnan johtajuuskonferenssi pidettiin 10.-11.4.2018