Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Uskontoviha jatkuu Intiassa

 

Taj Mahal Agrassa Intiassa

Intiasta ei pariin vuoteen ole tullut juuri mitään uutisia uskontojen välisestä väkivallasta. Väkivalta ei kuitenkaan ole loppunut vaan vain muuttanut muotoaan.

Maailman evankelisen allianssin WEA:n raportin mukaan hindunationalistit ovat muuttaneet taktiikkaansa.

Vuosina 2007 ja 2008 Intian hindunationalistit järjestivät suuria massahyökkäyksiä kristittyjä vastaan polttaen satoja kirkkoja ja tuhansia koteja Kandhamalissa Orissan osavaltiossa. Yli sata ihmistä sai surmansa.

Nykyisin hindunationlistit pidättäytyvät näyttävistä sekä maanlaajuista että kansainvälistä mediahuomiota keräävistä suurhyökkäyksistä. Nyt he sen sijaan tekevät vähemmän huomiota herättäviä pienempiä tihutöitä, mutta useammin.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Intialaisten kristillisten järjestöjen tilastoseuranta osoittaa, että järjestelmällinen väkivalta kristittyjä vastaan ei ole koskaan hiipunut sen jälkeen, kun se alkoi vuonna 1998.

Uusia iskuja joka viikko

– Joka ainoa viikko tulee kaksi tai kolme hyökkäystä, sanoo Tehmina Arora Evangelical Fellowship of Indian EFI:n vainotilannetta seuraavalta osastolta norjalaisen Dagen-lehden haastattelussa.

– Monissa tapauksissa uhrit altistuvat väkivallalle, toisinaan heidän kotitalonsa tai seurakuntatilansa rikotaan tai poltetaan. Monin paikoin kristittyjä kauppiaita boikotoidaan, niin etteivät he saa tuotteitaan kaupaksi, ja monet kokevat melkoista syrjintää. Kristittyjä pidetään monesti toisen luokan kansalaisina, hän kuvailee.

Väkivaltaa ei suunnata vain kristittyihin vaan myös muihin vähemmistöihin, esimerkiksi muslimeihin, daliteihin ja muihin syrjäytettyihin ryhmiin.

Intiassa on Aroran mukaan suuri, hiljainen enemmistö, joka ei yhdy nationalistien mielipiteisiin. Monet kristityt ovat myös kokeneet, että juuri naapurin hinduperheet ovat auttaneet heitä, kun heitä on painostettu tai pahoinpidelty.